Home / Family  / Συνταγές κι ιδέες για γευστικό κι υγιεινό κολατσιό

Συνταγές κι ιδέες για γευστικό κι υγιεινό κολατσιό

Συνταγές κι ιδέες για γευστικό κι υγιεινό κολατσιό
Τι κολατσιό να δώσω στο παιδί μου στο σχολείο; 

Αυτή η ερώτηση βασανίζει καθημερινά κάθε μαμά κι όχι άδικα. Γιατί θέλει να φτιάξει για το παιδί της ένα κολατσιό που να είναι νόστιμο, υγιεινό, όχι πολύ δύσκολο και συχνά γρήγορο στην προετοιμασία του, αν και με τον κατάλληλο προγραμματισμό το θέμα του χρόνου μπορεί να είναι διαχειρίσιμο. Τι σας προτείνουμε;  

 

Συνταγές κι ιδέες για γευστικό κι υγιεινό κολατσιό

 

 

Σπιτικά πιτσάκια.

Φτιάχνετε τη δική σας ζύμη με λευκό αλεύρι ή αλεύρι ολικής άλεσης, σάλτσα από φρέσκια ντομάτα, κασέρι ή τυρί της αρεσκείας σας και προσθήκες όπως πιπεριές, καλαμπόκι και μανιτάρια.  

 

Συνταγές κι ιδέες για γευστικό κι υγιεινό κολατσιό

 

 

 

Νόστιμο σάντουιτς. 

Φτιάξτε γρήγορα ένα σάντουιτς με ψωμί ολικής άλεσης, τυρί και λαχανικά, όπως ντομάτα, αγγουράκι και μαρούλι. Αυτό το κολατσιό αποτελεί ιδανική νόστιμη κι υγιεινή επιλογή για παιδιά. Αν θέλετε να δώσετε έξτρα γεύση φτιάξτε μία δική σας σος με γιαούρτι και λίγη μουστάρδα. 

 
Κουλούρι Θεσσαλονίκης. 

Αν έχετε πολύ περιορισμένο χρόνο στη διάθεσή σας, τότε βράστε στα γρήγορα ένα αβγό, ετοιμάστε μία μερίδα κασέρι ή τυρί και αγοράστε ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης. Έτσι, έχετε ένα πλήρες και νόστιμο κολατσιό και αποφεύγετε να δώσετε στο παιδί σας τις ανθυγιεινές σφολιάτες. 

 

Σπιτικές πιτούλες. 

Αν έχετε στη διάθεσή σας περισσότερο χρόνο φτιάξτε για τα παιδιά σας σπιτικές πίτες, όπως τυρόπιτα, σπανακοτυρόπιτα, πιπερόπιτα, κοτόπιτα ή απλή χορτόπιτα με αγνά, φρέσκα υλικά. Ένα κομμάτι από τη δική σας “mamamade” πίτα αποτελεί πλήρες γεύμα για τα μικρά σας. 

 

Homemade ελαιόψωμο ή σταφιδόψωμο. 

Είναι υγιεινά, έχουν γεύση που θα αρέσει στα παιδιά σας και μπορείτε να τα φτιάξετε εύκολα. Τα σπιτικά ελαιόψωμα και σταφιδόψωμα είναι ακόμη μία σούπερ λύση για το παιδικό γεύμα στο σχολείο. 

 

Συνταγές κι ιδέες για γευστικό κι υγιεινό κολατσιό

 

 

Μερίδες Υγείας. 

Εκτός από τα παραπάνω γευστικά και υγιεινά γεύματα, μία καλή επιλογή για extra κολατσιό είναι τα εποχιακά φρούτα και τα λαχανικά. Μπορείτε να τα κόψετε σε αστεία σχήματα και φατσούλες και με το κατάλληλο food decoration να τα κάνετε περισσότερο ελκυστικά στα παιδιά. 

 

 

 

 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!