Home / Beauty  / Συμβουλές και συνταγές για καλοκαιρινή περιποίηση

Συμβουλές και συνταγές για καλοκαιρινή περιποίηση

cozy vibe wellness summer tips

 

 

Έξυπνες συμβουλές για υγιές δέρμα πριν και μετά τις βουτιές!

 

Το καλοκαίρι το δέρμα μας εκτίθεται διαρκώς στον ήλιο μαι χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη φροντίδα, ώστε να μη χάσει τη λάμψη και τη σφριγηλότητά του. Tα παρακάτω tips θα σας χαρίσουν ένα υγιές δέρμα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών ώστε να μη χάσετε τη λάμψη σας στιγμή!

Φροντίστε να ενυδατώνετε συνεχώς το δέρμα σας με ένα face mist, που θα κουβαλάτε στην τσάντα σας, έτσι ώστε να μην ξεραίνεται το δέρμα σας, μένοντας αφυδατωμένο.

Σπιτική συνταγή για δροσιστικό σπρέι από αγγούρι.

Πολτοποιήστε το αγγούρι και στραγγίστε το περιεχόμενο με τη βοήθεια μιας γάζας. Προσθέστε μισό κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι, 2 κουταλιές της σούπας εκχείλισμα μέντας, και μισή κούπα ροδόνερο. Βεβαιωθείτε ότι έχουν ανακατευτεί καλά όλα τα υλικά και ρίξτε το μείγμα μέσ σε ένα βαποριζατέρ.

Το συγκεκριμένο σπρέυ καταπραΰνει τα εγκαύματα από τον ήλιο και επαναφέρει την υγρασία της επιδερμίδας.

 

cozy vibe wellness summer tips

Εφαρμόστε ένα scrub σε στεγνό δέρμα για αποτελεσματική απολέπιση, πριν το μπάνιο. Επικεντρωθείτε στις φτέρνες και τους αγκώνες, κι έπειτα απλώστε μία ενυδατική κρέμα ή ένα ξηρό λάδι.

 

Συνταγή για scrub με βάση τον καφέ.

Ανακατέψτε 1/4 της κούπας ζάχαρη, μισή κούπα αλεσμένους κόκκους καφέ, 2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο και 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου. Δημιουργήστε μια πάστα , στην οποία μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ελαιόλαδο. Οι συσφικτικές ιδιότητες του καφέ, η ενυδατική δράση του σησαμέλαιου και η αίσθηση αναζωογόνησης που προσφέρει ο ευκάλυπτος, θα κάνουν στο δέρμα σας… θαύματα!

 

  • Οι βιταμίνες Α και C βοηθούν στην πρόληψη των ηλιακών εγκαυμάτων. Έτσι, εκτός από το αντηλιακό σας καλό είναι να προσλαμβάνετε τροφές που περιέχουν τα συγκεκριμένα συστατικά όπως π.χ μια φρουτοσαλάτα με φράουλες, παπάγια και μάνγκο. Το μάνγκο είναι πλούσιο σε Β καροτίνη και βοηθάει στην ανάπλαση των κυττάρων, ενώ η παπάγια περιέχει βιταμίνη Α που προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία.

 

cozy vibe wellness summer tips

  • Κάντε ντουζ με κρύο νερό, καθώς το ζεστό κάνει το δέρμα σας ακόμα πιο ξερό και αφυδατωμένο, ενώ παράλληλα ενισχύει την ανάπτυξη ακμής.

 

  • Πίνετε τουλάχιστον 12 ποτήρια νερό καθημερινά, καθώς το καλοκαίρι ο οργανισμός χρειάζεται συνεχή ενυδάτωση.

 

  • Ανανεώνετε το αντηλιακό σας ανά μία ώρα μετά από κάθε βουτιά. Συνήθως τα περισσότερα αντηλιακά έχουν βαριά και κολλώδη υφή, φράζοντας τους πόρους του δέρματος, προτιμήστε αντηλιακά σε μορφή τζελ που έχουν ως βασικό συστατικό τους το νερό.

 

  • Μην παραλείπετε την ενυδάτωση μετά την έκθεσή σας στον ήλιο. Τα aftersun προϊόντα βοηθούν να μένει η επιδερμίδα σας πάντα ενυδατωμένη στην παραλία.

 

 

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath