Home / Cozyhome  / Architecture  / Στο σπίτι της Liv Tyler!

Στο σπίτι της Liv Tyler!

Μια κατοικία με έντονο το προσωπικό στοιχείο της πανέμορφης ηθοποιού.

 

Η ηθοποιός Liv Tyler ζει εδώ και 20 χρόνια στο West Village, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχει φωτογραφηθεί σε καθημερινές στιγμές της, όπως όταν βγάζει βόλτα τον σκύλο της ή επισκέπτεται το γειτονικό κατάστημα για τα απαραίτητα.

 

 

Αν και πρόσφατα απέκτησε μια ακόμη κατοικία στο Λονδίνο, αφού παντρεύτηκε τον Βρετανό, μάνατζερ αθλητών, Dave Gardner, πάντα θα νιώθει σπίτι της, αυτό στην οδό West 11th Street.

 

 

Όπως η ίδια δηλώνει όλα τα σημαντικά αντικείμενα και μικροπράγματα της ζωής της είναι εκεί, όπου πάντα επιστρέφει για να δουλέψει, να σκεφτεί και να περάσει χρόνο με αγαπημένα άτομα.

 

Το σπίτι χτίστηκε στα τέλη του 1800, ενώ πέρασε στην ιδιοκτησία της το 2001. “Όταν το αγόρασα είχε πολλές καταστροφές και ανάγκες, ήθελε πολλή φαντασία για να δεις αυτό που θα μπορούσε να γίνει.”

 

 

 

Αφού συνάντησε πολλούς αρχιτέκτονες , η Tyler αποφάσισε να συνεργαστεί με τον Ben Petreath, ο οποίος ανήκε στο αρχιτεκτονικό γραφείο “Fairfax and Sammons”, τους οποίους και ξεχώρισε γιατί όλα τα σχέδια γίνονταν με το χέρι και όχι με υπολογιστή.

 

Η ίδια προσθέτει ότι εξ αρχής ήθελε να δώσει στην κατοικία την παλιά της αίγλη, τιμώντας την ιστορία της. Έτσι, προέβη σε μια ριζική ανακαίνιση, διατηρώντας ανέπαφες τις σκάλες και τις σκαλιστές λεπτομέρειές της, ενώ αναζήτησε με μεγάλη προσοχή τα ξύλινα πατώματα και τα παράθυρα, τα οποία ήθελε να μοιάζουν με τα παλιά.

 

Η ηθοποιός ήταν εκεί σε όλα τα στάδια κατασκευής, επιβλέποντας με προσοχή τις ηλεκτρολογικές και κάθε λογής εργασίες, κάτι που αποδεικνύει την αγάπη και την προσοχή που έδωσε για κάθε χώρο της κατοικίας.

 

Η Tyler συνεργάστηκε με τη φίλη της και interior designer, Vance Trimble, για να βρει τις κατάλληλες κουρτίνες, καταλήγοντας σε μεταξωτό βελούδο, γιατί ήθελε να είναι απαλές και cozy, ενώ σε όλο το σπίτι έχει στρώσει χαλιά από οικολογικό δέρμα προβάτου.

 

 

 

 

Εντυπωσιακή είναι και η διακόσμηση του μπάνιου, στο οποίο όπως αποκάλυψε η ηθοποιός απολαμβάνει το αφρόλουτρό της, ακούγοντας μουσική ή παρακολουθώντας ταινίες.

 

Τον τοίχο διακοσμούν ασπρόμαυρες φωτογραφίες της γιαγιάς της, Dorothea Johnson, αλλά και της αγαπημένης της μητέρας, Bebe Buell. Ο πολυέλαιος έχει αγοραστεί από την ίδια και τον σύζυγό της, σε μία από τις συχνές βόλτες τους, στη διάσημη Alfie’s Antique Market του Λονδίνου.

 

 

Πηγή: Architectural Digest

Φωτογραφίες: Max Burkhalter

 

 

 

 

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath