Home / Cozyhome  / Architecture  / Στο εντυπωσιακό σπίτι της Maria Sharapova

Στο εντυπωσιακό σπίτι της Maria Sharapova

Η πρωταθλήτρια του τένις άνοιξε το σπίτι της στο Los Angeles.

 

H Ρωσίδα Maria Sharapova, η οποία φυσικά δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, εκτός από πρωταθλήτρια στο τένις, φαίνεται ότι κατέχει καλά και το κομμάτι της διακόσμησης, κάτι που αποδεικνύεται εύκολα από το σπίτι, που πρόσφατα απέκτησε στο Los Angeles.

 

H ίδια, μάλιστα, δήλωσε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας του, έτρεχε μετά από κάθε αγώνα, για να ελέγξει την πορεία της κατασκευής του, αφού το θεωρούσε ως το project της ζωής της.

 

 

Το σπίτι διαθέτει μια μοναδική θέα στον ωκεανό, από το Palos Verdes μέχρι το Malibu, με το νησί Catalina να αχνοφαίνεται στο βάθος. Η κατοικία είναι διώροφη, με την κουζίνα, το σαλόνι και την ταπετσαρία να βρίσκονται στο ισόγειο, ενώ το master bedroom και οι ξενώνες στον επάνω όροφο. Τέλος, το υπόγειο έχει διαμορφωθεί ως playroom, για παρτίδες bowling.

 

 

H Sharapova, όπως η ίδια δήλωσε, εμπνεύστηκε από τη γιαπωνέζικη αρχιτεκτονική και την μινιμαλιστική αισθητική, ενώ κατά τη γνώμη της ένα σπίτι που δεν είναι γεμάτο άχρηστα πράγματα, είναι υγιές. Το μότο της είναι “αν κάτι δεν το χρησιμοποιείς, δεν το χρειάζεσαι”. Ξύλο, γυαλί και μέταλλο είναι τα βασικά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στη διακόσμηση της κατοικίας, ενώ η πισίνα σχεδιάστηκε με στόχο, να αποτελέσει το κέντρο όλων των χώρων του σπιτιού.

 

 

Η Sharapova επέλεξε την interior designer, Courtney Applebaum, η οποία “πάντρεψε” κομμάτια-αντίκες από την Ασία, την Αφρική και την Ευρώπη, με πιο σύγχρονα έπιπλα. Η designer παραδέχτηκε ότι η Sharapova είχε λόγο σε κάθε μικρή λεπτομέρεια της διακόσμησης, αφού δεν υπήρχε ούτε μία καρέκλα ή τραπέζι, που να μην έχει αναλύσει διεξοδικά.

 

Η τενίστρια δήλωσε: “Θέλω για όλους τους ανθρώπους, που ασχολήθηκαν με το σπίτι μου, να είναι η καλύτερη δουλειά, που έκαναν ποτέ. Μ’αρέσει να τους βλέπω να “λάμπουν”, στηρίζοντας το όραμά τους. Έχω ταξιδέψει σε πολλά μέρη του κόσμου, όμως, το σπίτι μου είναι το πιο αγαπημένο μου μέρος από όλα. Και νομίζω ότι έτσι θα έπρεπε να είναι…”

 

 

 

Πηγή: Architectural Digest

Photography by Douglas Friedman

Styled by Lawren Howell

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath