Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Στον ίσιο δρόμο και πάλι μετά το τρίμηνο του καλοκαιριού! #byebyesummer

Στον ίσιο δρόμο και πάλι μετά το τρίμηνο του καλοκαιριού! #byebyesummer

byebyesummer

Ξέρουμε πως το καλοκαίρι είναι μια δύσκολη χρονικά περίοδος, όσον αφορά τη διατροφή, όπως τα Χριστούγεννα και το Πάσχα!

Ξέρουμε πως οι μισές και πλέον συμβουλές μας δεν έπιασαν τόπο και τα δροσερά γλυκίσματα διαδέχονταν το ένα το άλλο καθημερινά!!!

Ξέρουμε πως μετά το τέλος του Αυγούστου θα έρθεις και θα επιθυμείς να διορθώσεις μέσα σε 15 μέρες τις ατασθαλίες ενός τριμήνου.

 

Πιθανόν να μας πεις:

“Πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να κάνουμε κάτι, αυτό το καλοκαίρι ήταν καταστροφικό”.

 

Όμως, κάθε καλοκαίρι είναι και θα τείνει να είναι καταστροφικό, αν ΕΜΕΙΣ δεν αποδεχτούμε το γεγονός πως η σωστή διατροφή, ο σωστός τρόπος ζωής και το πείσμα για μια καλύτερη ζωή είναι αυτά που θα μας βοηθήσουν.

 

Έτσι, αφήνοντας πίσω μας το καλοκαιράκι, οι περισσότεροι αποχαιρετούμε μια περίοδο ξεγνοιασιάς και χαλαρότητας. Όμως, το θέμα μας δεν είναι από Σεπτέμβρη να γεμίζουν τα Διαιτολογικά γραφεία και από αρχές καλοκαιριού να αδειάζουν, αλλά να μάθουμε να διαχειριζόμαστε σωστά όλες τις καταστάσεις που βιώνουμε καθημερινά και σε κάθε εποχή.

 

Η κύρια συμβουλή που θα μπορούσαμε να σου δώσουμε λίγο πριν τελειώσει το καλοκαίρι είναι:

ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ!

 

Μέχρι να έρθει όμως αυτό το τελικό αποτέλεσμα ας ξεκινήσουμε με μικρούς αλλά σημαντικούς βηματισμούς:

● Το καλοκαίρι λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε την ανάγκη για κατανάλωση αρκετής ποσότητας νερού. Καλωσορίζοντας το φθινόπωρο, όμως, αυτή η ανάγκη ξεχνιέται με αποτέλεσμα την έλλειψη σωματικών υγρών. Η επαρκής ποσότητα νερού είναι αυτή που θα μας βοηθήσει να αυξήσουμε τη μυϊκή μας μάζα χωρίς να επέλθει κάποιος τραυματισμός, όπως επίσης θα μας βοηθήσει τόσο στην καλή λειτουργία του νεφρικού μας συστήματος, όσο και στην αποφυγή επιπλοκών στο ουροποιητικό μας σύστημα.

 

● Την πλέον δεδομένη δικαιολογία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αποτελεί η φράση “Κουράστηκα να τρώω αγγούρι-ντομάτα”. Σιγά σιγά το φθινόπωρο έρχεται και ποικιλία λαχανικών , όπως μαρούλι, σπανάκι, ρόκα, παντζάρια, μπρόκολο, κουνουπίδι, κάνουν την εμφάνισή τους. Δεν έχουμε λοιπόν δικαιολογία πλέον για την παράλειψη της σαλάτας. Φτιάχνουμε ένα μεγάλο μπολ και το χρωματίζουμε με όλα τα παραπάνω. Οι φυτικές ίνες που περιέχονται στα λαχανικά θα μας βοηθήσουν τόσο στον κορεσμό, αλλά και στον σωστό έλεγχο των γευμάτων μας.

 

● Καινούργια λαχανικά; Ναι, αλλά έχουμε ανανέωση και στα φρούτα!!! Σταφύλια, μήλα, αβοκάντο, αχλάδια, ρόδι είναι πρόθυμα να θωρακίσουν τον οργανισμό και να τον προστατέψουν από τις φθινοπωρινές γρίπες. Μια φρουτοσαλάτα με λίγες κουταλιές μέλι και ταχίνι θα μας γλυκάνουν τα απογεύματα και θα βοηθήσουν την επανένταξή μας στην καθημερινότητα να γίνει ομαλά.

 

● Το καλοκαίρι έφυγε κι η αφόρητη ζέστη επίσης. Η ανάγκη όμως να θερμάνουμε το σώμα μας τους δροσερούς μήνες τους φθινοπώρου, βρίσκει λύση στη γυμναστική. Θα βοηθήσει να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας, να φορτιστούμε θετικά (μιας κι η καλοκαιρινή άδεια τελείωσε). Μαζί με ένα πλάνο ισορροπημένης διατροφής, μια προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό του εαυτού μας κι ένα χαμόγελο, όχι μόνο τα κιλά του καλοκαιριού, αλλά και κάθε αρνητική σκέψη θα εξαφανιστεί.

 

Μην ξεχνάς πως η διαχείριση της διατροφής, της άσκησης και της ψυχολογικής κατάστασης είναι το πιο βασικό εγχείρημα.

Η αρχή για μια καλύτερη ζωή είναι αποκλειστικά στο δικό σου χέρι.

 

#byebyesummer #behealthy #bestrong

[email protected]

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ * Η Γεωργία: η κόρη του ‘‘ας κάνουμε ένα meeting’’! Διαιτολόγος Διατροφολόγος, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης / Master practitioner in eating disorders, ΚΕΑΔΔ / Msc στην αθλητική διατροφή, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (in progress) * Η Γιώτα: η κόρη της πατέντας! Β. Διαιτολόγος Διατροφολόγος / Master practitioner in eating disorders, ΚΕΑΔΔ * Η Ναταλία: η κόρη της οργάνωσης! Διαιτολόγος Διατροφολόγος, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης / FODMAP/ IBSmanagement dietitian, King’s College London * Η Ευγενία: η κόρη του ‘‘πρώτα όμως cafe’’! Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος