Home / Wellness  / Health  / Σημάδια ότι σας λείπει βιταμίνη D

Σημάδια ότι σας λείπει βιταμίνη D

Σημάδια ότι σας λείπει βιταμίνη D
Πώς θα καταλάβετε ότι σας λείπει η βιταμίνη D.

Μήπως δεν παίρνετε αρκετή βιταμίνη D; Αν έχετε κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα τότε λάβετε τα μέτρα σας και ακολουθήστε τα παρακάτω tips για να πάρετε περισσότερη βιταμίνη D.

 
Πεσμένη διάθεση.

Η κατάθλιψη, οι εναλλαγές της διάθεσης και η μελαγχολία συνδέονται με έλλειψη της βιταμίνης D. Η συγκεκριμένη βιταμίνη την οποία παίρνουμε από την έκθεσή μας στον ήλιο, επιδρά θετικά σύμφωνα με τις επιστημονικές έρευνες στις περιοχές του εγκεφάλου που επηρεάζουν τη διάθεση, κάνοντάς μας να αισθανόμαστε πιο χαρούμενοι και αισιόδοξοι. Σύμφωνα μάλιστα με τελευταίες έρευνες, οι γυναίκες με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να βιώσουν συμπτώματα κατάθλιψης.

 

Αυξημένο αίσθημα κούρασης.

Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για τη μετατροπή της τροφής σε ενέργεια. Η έλλειψη βιταμίνης D οδηγεί στη μη παραγωγή ενέργειας, με αποτέλεσμα να νιώθετε συνέχεια κουρασμένοι και να μην μπορείτε να ανταπεξέλθετε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Αντίθετα, τα υψηλά επίπεδα βιταμίνης D στον οργανισμό αυξάνουν την ενέργεια και απομακρύνουν το αίσθημα κόπωσης.

 

Σημάδια ότι σας λείπει βιταμίνη D

 

Χρόνιοι πόνοι.

Εάν αντιμετωπίζετε για πολύ καιρό διάχυτο πόνο σε όλο το σώμα σας, τότε μπορεί να φταίει η έλλειψη της βιταμίνης D. Σύμφωνα με τις επιστημονικές μελέτες, η επαρκής πρόσληψη της συγκεκριμένης βιταμίνης μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα των χρόνιων πόνων.

 

Υψηλή αρτηριακή πίεση.

Η έλλειψη βιταμίνης D έχει συνδεθεί σε πολυάριθμες έρευνες με την υψηλή αρτηριακή πίεση και ό,τι αυτή συνεπάγεται. Αντίθετα, οι άνθρωποι που έχουν επαρκείς ποσότητές της στον οργανισμό τους φαίνεται πως έχουν πίεση μέσα στα επιτρεπτά όρια, καθώς η συγκεκριμένη βιταμίνη συμβάλλει στον έλεγχο της πίεσης. 

 

Πόνοι στα οστά.

Η ανεπάρκεια σε βιταμίνη D μπορεί δυστυχώς να οδηγήσει σε οστικό πόνο, αυξάνοντας παράλληλα τον κίνδυνο για την ύπαρξη καταγμάτων. Σε αντίθετη περίπτωση, τα κατάλληλα επίπεδα βοηθούν στην απομάκρυνση του κινδύνου οστεοπόρωσης.

 

Σημάδια ότι σας λείπει βιταμίνη D

 

 

Πώς θα πάρετε την πολύτιμη και απαραίτητη για τον οργανισμό βιταμίνη D.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να αυξήσετε τα επίπεδα βιταμίνης D στον οργανισμό σας. Καταναλώστε αφενός τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D όπως είναι τα λιπαρά ψάρια (σολομός, σκουμπρί, τόνος), οι κρόκοι των αυγών, το τυρί, το συκώτι και τα τρόφιμα εμπλουτισμένα με βιταμίνη D, όπως είναι τα δημητριακά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αφετέρου, η έκθεση στο ηλιακό φως θα σας βοηθήσει να αυξήσετε τα επίπεδα βιταμίνης στον οργανισμό σας. Εκτεθείτε με προσοχή στον ήλιο για είκοσι λεπτά περίπου την ημέρα, φορώντας πάντοτε αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη, καπέλο και γυαλιά ηλίου.

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!