Home / Men  / Grooming  / Σημάδια ακμής; Να πώς θα τα εξαφανίσετε!

Σημάδια ακμής; Να πώς θα τα εξαφανίσετε!

Υπάρχουν τρόποι για ένα λείο και καθαρό πρόσωπο.

Τα σημάδια είναι δυστυχώς μία από τις πιο δυσάρεστες συνέπειες της ακμής, η οποία ακόμη και μετά την απομάκρυνσή της φαίνεται να αφήνει το… στίγμα της.

 

Σίγουρα οι τρόποι για να αντιμετωπιστούν τα σημάδια και οι ουλές που αφήνει πίσω της δεν είναι λίγοι, μάλιστα κάποιοι από αυτούς, κυρίως εκείνοι που σχετίζονται με αισθητικές παρεμβάσεις, έχουν θεαματικά και κυρίως μόνιμα αποτελέσματα.

 

Ακολουθούν μερικές από τις μεθόδους που ενδείκνυνται για την απομάκρυνση των ανεπιθύμητων σημαδιών.

 

 

 

1.Θεραπεία με fillers υαλουρονικού

Το υαλουρονικό γεμίζει βαθουλώματα και ουλές. Η θεραπεία διαρκεί μόλις λίγα λεπτά, ενώ τα αποτελέσματα έχουν διάρκεια πάνω από έτος. Στα plus; Μετά τη θεραπεία μπορείτε να επιστρέψετε σε οποιαδήποτε ενασχόληση.

 

 

2. Microneedling

Aν μέχρι σήμερα φοβόσασταν τις βελόνες καλά θα κάνετε να αναθεωρήσετε, καθώς μπορεί να είναι η λύση που ψάχνατε! Μικροβελόνες 1-1,5 χιλιοστών απειροελάχιστης διαμέτρου εφαρμόζονται στο πρόσωπό σας -δε θα νιώσετε τίποτα καθώς ο δερματολόγος θα απλώσει αναισθητική κρέμα. Ο τραυματισμός του χορίου του δέρματος και όχι της επιφανειακής στοιβάδας,  έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή κολλαγόνου και άρα ένα νέο υγιές δέρμα.  Δυστυχώς είναι μια διαδικασία που απαιτεί παραπάνω από μία συνεδρίες και εφαρμογές σε μικρό διάστημα.

 

 

3. Χημικό peeling ή δερμοπόξεση με κρυστάλλους

Σίγουρα μία δραστική μέθοδος για την απομάκρυνση των σημαδιών, αφού ομαλοποιεί τη χροιά του δέρματος. Στα μείον το προσωρινό αλλά έντονο ξεφλούδισμα για λίγες ημέρες και η ρητή απαγόρευση της έκθεσης του δέρματος στον ήλιο.

 

 

4. Fraxel laser

Iδανική μέθοδος θεραπείας, κυρίως για τις ατροφικές ουλές, καθώς το  έγκαυμα που δημιουργείται έχει σαν αποτέλεσμα την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.  Μετά τη θεραπεία καλό θα ήταν αν απέχετε για δύο μέρες από την εργασία σας, καθώς  παρουσιάζεται ελαφρύ οίδημα και ερυθρότητα της περιοχής.

 

 

Πάνω απ’ όλα:

  • Mην πειράζεις τα σπυράκια σου, καθώς εξαπλώνεις τη φλεγμονή.
  • Να χρησιμοποιείς μόνο προϊόντα ειδικά για ακνεϊκό δέρμα. 
  • Μην ξεχνάς να ενυδατώνεις το δέρμα σου πρωί και βράδυ.
  • Να φοράς ενυδατική με δείκτη προστασίας SPF τουλάχιστον 30.
  • Να συμβουλεύεσαι μόνο τον δερματολόγο σου.

 

 

Και μην ξεχνάς! Κάποια σημάδια είναι εκεί για να μας θυμίζουν πόσο δυνατοί βγήκαμε από μια δύσκολη κατάσταση!

 

 

 

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath