Home / Fashion  / Σε δημοπρασία άγνωστα σκίτσα του Karl Lagerfeld

Σε δημοπρασία άγνωστα σκίτσα του Karl Lagerfeld

Μια ιδιαίτερη κληρονομιά που άφησε πίσω του…

Τον Φεβρουάριο ο κόσμος της μόδας έχασε έναν από τους πιο ταλαντούχους εκπροσώπους της. Ο Karl Lagerfeld “έφυγε” αφήνοντας, όμως, πίσω του μια πολύ σημαντική σχεδιαστική κληρονομιά.

 

Κομμάτι αυτής της κληρονομιάς αποτελούν και μερικά σχέδια, τα οποία είδαν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας. Ο Lagerfeld δε συνήθιζε να κρατάει αρχείο με τα σκίτσα του, κι ενώ ο ίδιος δήλωνε ότι τα πετούσε, κάποια από αυτά φαίνεται ότι “επιβίωσαν” στον χρόνο.

 

Συγκεκριμένα κάποια από τα σχέδια που είχε δημιουργήσει το 1960, όταν εργαζόταν στον ιταλικό οίκο Tiziani in Rome, ήρθαν στο φως, για να επιβεβαιώσουν το αστείρευτο ταλέντο του Κάιζερ της μόδας.

 

 

 

Αυτά τα 125 σχεδιαστικά αριστουργήματα, στα οποία ο Lagerfeld έχει αποτυπώσει τη μορφή σπουδαίων γυναικών, όπως η Elizabeth Taylor, η Doris Duke και η Gina Lollobrigida, πρόκειται να δημοπρατηθούν στις 18 Απριλίου, στη Φλόριντα από την “Urban Culture Auction”.

 

 

Ο Rico Baca, ένας από τους ιδιοκτήτες τού οίκου δημοπρασιών “Urban Culture Auctions” δήλωσε: “Αυτά τα σκίτσα ανήκουν σε έναν από τους μεγαλύτερους σχεδιαστές μόδας που πέρασαν ποτέ. Είναι πολύ σπάνια και δε θα είχαν διασωθεί αν δεν παρέμεναν στην κατοχή του Lagerfeld.”

 

Δύο σκίτσα με πρωταγωνίστρια την Elizabeth Taylor πρόκειται να πουληθούν έναντι 3.000 δολαρίων το καθένα, ενώ τα υπόλοιπα σχέδια του portfolio, ανέρχονται στην τιμή των 2.000- 4.000 δολαρίων.

 

Προβλέπεται μάχη “χτυπημάτων”…

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath