Home / Good Life  / Σαμοθράκη: To νησί των μεγάλων θεών

Σαμοθράκη: To νησί των μεγάλων θεών

cozy vibe travel samothrace
Όλα όσα κάνουν τη Σαμοθράκη τον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό για τους φυσιολάτρες.

 

Η Σαμοθράκη ή Νησί των Μεγάλων Θεών ανήκει στο Θρακικό Πέλαγος, λίγα μόλις ναυτικά μίλια από την Αλεξανδρούπολη και είναι ο απόλυτος προορισμός για τους λάτρεις των εναλλακτικών καλοκαιρινών διακοπών και της εξερεύνησης, αφού διαθέτει άγρια παρθένα φύση και μπορεί να σας χαρίσει αξέχαστες εμπειρίες.

 

ΜUST SEE!

  • Το Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού διαθέτει σημαντικά ευρήματα από τον αρχαιολογικό χώρο καθώς και ένα αντίγραφο της Νίκης της Σαμοθράκης, του διάσημου αγάλματος που σήμερα βρίσκεται στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι.
  • Το ιερό των Μεγάλων Θεών στον αρχαιολογικό χώρο Παλαιόπολη, θα σας “μυήσει” στη λατρεία και την τέλεση των μυστηρίων των Μεγάλων Θεών (Κάβειρων). Μάλιστα λένε πως στα Καβείρια Μυστήρια συναντήθηκαν για πρώτη φορά ο Φίλιππος Β’ και η Ολυμπιάδα, γονείς του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
  • Η Παναγιά η Κρημνιώτισσα, πάνω από την παραλία της Παχιάς Άμμου, είναι το ξωκλήσι με την πιο εντυπωσιακή θέα, ανάμεσα στις 999 εκκλησίες που λέγεται ότι υπάρχουν στο νησί.

cozy vibe travel samothrace

cozy vibe travel samothrace

cozy vibe travel samothrace

 

DON’T MISS

  • Κολυμπήστε στις βάθρες, το διασημότερο αξιοθέατο του νησιού. Πρόκειται για φυσικές πέτρινες “πισίνες”, οι οποίες δημιουργούνται από τα δεκάδες ορμητικά ρέματα και τους αμέτρητους καταρράκτες. Γύρω τους πυκνά δάση από πλατάνια συνθέτουν ένα παραμυθένιο σκηνικό. Στο φαράγγι του Φονιά θα συναντήσετε τον ψηλότερο καταρράκτη ύψους 35 μέτρων.
  • Ο παραδοσιακός οικισμός της Χώρας θα σας χαρίσει τις πιο γραφικές εικόνες, με τις κεραμιδένιες στέγες να απλώνονται αμφιθεατρικά. Απολαύστε τις πιο όμορφες βόλτες στα γραφικά πλακόστρωτα καλντερίμια.
  • Εκτός από τις βάθρες, το νησί διαθέτει και παραλίες ιδιαίτερης ομορφιάς. Ξεχωρίζουμε την Παχιά Άμμο, τον Βατό και την παραλία των Κήπων.
  • Για εσάς που αγαπάτε την εξερεύνηση και τα extreme sports, η Σαμοθράκη μπορεί να ανεβάσει την αδρεναλίνη σας στα ύψη. Τα δύσβατα μονοπάτια του όρους Σάος ενδείκνυνται για αναρρίχηση, με το Φεγγάρι να αποτελεί την υψηλότερη κορυφή του Αιγαίου. Πεζοπορία, rafting και καταδύσεις, είναι λίγες μόνο από τις προτεινόμενες δραστηριότητες στο νησί.

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath