Home / Good Life  / Ραντεβού Εκεί Ψηλά- See You Up There έρχεται στους κινηματογράφους

Ραντεβού Εκεί Ψηλά- See You Up There έρχεται στους κινηματογράφους

Ραντεβού Εκεί Ψηλά- See You Up There σύντομα στις αίθουσες.

 

Νοέμβριος 1918. Λίγες μέρες πριν από την Εκεχειρία, ο Εντουάρ Περικού σώζει τη ζωή του Αλμπέρ Μαγιάρ. Οι δύο άνδρες δεν έχουν τίποτα κοινό, εκτός από τον πόλεμο. Ο υπολοχαγός Πραντέλ, διατάζοντας μια άσκοπη επίθεση, καταστρέφει τις ζωές τους. Στα ερείπια του μακελειού του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, αποφασισμένοι να ζήσουν, οι δυο τους προσπαθούν να επιβιώσουν όπως μπορούν. Έτσι, και καθώς ο Πραντέλ σχεδιάζει να κάνει μια περιουσία πάνω στα πτώματα των θυμάτων του πολέμου, ο Αλμπέρ και ο Εντουάρ ετοιμάζουν μια μνημειώδη απάτη με τις οικογένειες των πενθούντων…

 

 

Η νέα ταινία του ηθοποιού και δημιουργού Αλμπέρ Ντιποντέλ, εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς αποσπώντας μάλιστα 5 βραβεία César, μεταξύ των οποίων και καλύτερης σκηνοθεσίας. Με αδιαμφισβήτητη εμπορική επιτυχία στην Γαλλία, όπου έσπασε τα ταμεία στο εγχώριο box office, η ταινία έρχεται στην Ελλάδα τις επόμενες μέρες για να συνεπάρει και το ελληνικό κοινό.

 

 

Η ταινία διερευνά την μετά πολέμου εποχή, εστιάζοντας στους χαρακτήρες, διερευνώντας παράλληλα εξαιρετικά σκοτεινά θέματα όπως είναι ο θάνατος, η διαφθορά και η χειραγώγηση.  Μια ταινία με ιστορικά και ψυχογραφικά στοιχεία, με δόσεις σουρεαλιστικού χιούμορ, άλλοτε μελαγχολική και άλλοτε αστεία, που αξίζει να δείτε.

 

Το φιλμ είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα του Πέρ Λεμέτρ «Καλή Αντάμωση Εκεί Ψηλά» που έχει βραβευτεί με το βραβείο Goncourt και έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από το αναγνωστικό κοινό. Ο συγγραφέας δήλωσε σε συνέντευξή του για το έργο του, «Έγραψα ένα μυθιστόρημα όχι για τον πόλεμο, αλλά για το τέλος του πολέμου, που ήταν μια στιγμή διαφορετική και πολύ ιδιαίτερη στην Ιστορία. Αυτός ο πόλεμος δεν είχε προηγούμενο, ήταν μοναδικός. Στη μνήμη του ανθρώπου δεν θα υπάρξει ποτέ κάτι αντίστοιχο. Είναι μέρος του πολιτισμού και της ιστορίας μας, όπως άλλωστε είναι μέρος και της κουλτούρας κάθε Γάλλου. Είναι μια ανεξάντλητη πηγή ιστοριών που ασκεί ιδιαίτερη έλξη στους μυθιστοριογράφους. Άλλωστε, από τότε διαμορφώθηκε και η Ευρώπη του σήμερα».  

Πρωταγωνιστές είναι ο επίσης σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας Αλμπέρ Ντιποντέλ και ο ταλαντούχος Nαουέλ Περέζ Μπισκαγιάρ, ενώ το cast συμπληρώνουν αξιόλογοι ηθοποιοί όπως οι Λορέν Λαφίτ, Νιλς Άρεστραπ και Μελανί Τιερί.

Η ταινία θα προβάλλεται στις αίθουσες από τις 22 Μαρτίου από την Odeon.

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!