Home / Men  / Grooming  / Πώς να φορέσετε το άρωμά σας για να κρατήσει περισσότερο;

Πώς να φορέσετε το άρωμά σας για να κρατήσει περισσότερο;

Μικρά tips που κάνουν τη διαφορά!

Πόσες φορές δεν επιλέξατε ένα άρωμα με ενθουσιασμό για να αποδειχτεί τελικά ότι, ίσως, δεν ήταν το κατάλληλο για εσάς, καθώς νιώθατε ότι μετά από λίγες ώρες είχε σχεδόν εξασθενίσει;

 

Τα παρακάτω tips θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη σωστή επιλογή και να διατηρήσετε τη μυρωδιά του για περισσότερες ώρες.

 

1.Φυσικά το βασικότερο βήμα είναι να δοκιμάσετε και τελικά να επιλέξετε σωστά, το άρωμα που σας ταιριάζει. Ψεκάστε το άρωμα από μια σχετική απόσταση όχι σε καρτελάκι αλλά επάνω σας, κάντε μια αρκετά μεγάλη βόλτα μετά τη δοκιμή στο κατάστημα και παρατηρήστε την εξέλιξη του αρώματος, καθώς αυτή γίνεται πολύ σταδιακά -τελευταίες αποκαλύπτονται οι λεγόμενες νότες βάσεις, η καρδιά του αρώματος. Αν δείτε ότι μετά από τουλάχιστον μισή ώρα το άρωμα διαρκεί, κάτι που θα σας το πουν οι άλλοι, και ταιριάζει στο δέρμα σας, αγοράστε το!

 

2.Πριν εφαρμόσετε το άρωμα φροντίστε το δέρμα σας να είναι τελείως στεγνό. Η ιδανική εφαρμογή του γίνεται αμέσως μετά το ντους, όταν οι πόροι είναι τελείως ανοιχτοί και άρα απορροφούν τη μέγιστη πιθανή ποσότητα αρώματος.

 

3.Ψεκάστε στα ιδανικά σημεία. Οι περισσότεροι επιλέγουν τον λαιμό και τους καρπούς, όμως, οι ώμοι, το εσωτερικό του αγκώνα και οι μασχάλες είναι επίσης περιοχές, στις οποίες παράγεται θερμότητα και άρα “ξεδιπλώνονται” ιδανικά οι νότες του αρώματος.

 

 

4.Ψεκάστε, όπως είπαμε, από απόσταση και συγκεκριμένα 3 με 6 ίντσες, φροντίζοντας να τσεκάρετε αν το στόμιο του αρώματος ψεκάζει σωστά και όχι σαν φτηνό νεροπίστολο.

 

5.Αποφύγετε να ψεκάζετε τα ρούχα σας ή τον αέρα -κάνοντας την κλασική κίνηση να περάσετε μέσα από το αρωματισμένο “σύννεφο”. Η σωστή εφαρμογή του αρώματος γίνεται απευθείας στο δέρμα.

 

6.Τέλος, σημαντική είναι η σωστή αποθήκευση του μπουκαλιού, αφού η έντονη εναλλαγή θερμοκρασίας μπορεί να έχει συνέπειες στη διάρκεια του εσωτερικού του. Τοποθετήστε τη συσκευασία σε ένα δροσερό και σκοτεινό μέρος, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από αυτό που θα περιμένατε.

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath