Home / Men  / Grooming  / Πώς να τριμάρετε τέλεια τα φρύδια σας!

Πώς να τριμάρετε τέλεια τα φρύδια σας!

Πριν ξεκινήσουμε να δίνουμε συμβουλές, να δώσουμε την πρώτη και σημαντικότερη: Το τριμάρισμα στα φρύδια δεν είναι γυναικείο “σπορ”! Και ούτε χρειάζεται να κάνετε δραματικές αλλαγές πάνω σας. Μία απλή περιποίηση στις τριχούλες σας, ωστόσο, είναι απαραίτητη, ώστε να δείχνετε φρέσκοι και ωραία. Μη ξεχνάτε άλλωστε πως το φρύδι λέγεται και “η κορνίζα του προσώπου μας”! Και σίγουρα όχι τυχαία!

Και αφού το ξεκαθαρίσαμε, ας προχωρήσουμε παρακάτω!

Ορίστε οι 5 σημαντικότερες συμβουλές για την περιποίηση των φρυδιών σας!

Μη χάσετε τον έλεγχο!

Για να μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση στα φρύδια σας, μην αμελείτε την περιποίησή σας. Αν δηλαδή, τα τριμάρετε μία φορά και μετά ξεχάσετε ότι το κάνατε, θα έχετε κάνει απλά μια τρύπα στο νερό! Τριμάρετε σταθερά κάθε ένα μήνα και φροντίστε να τσεκάρετε την κατάστασή τους αρκετά συχνά.

Καθαρίστε το μεσοφρύδιο!

Αν δε θέλετε να μοιάζετε με αρσενική Frida Kahlo, φροντίστε να καθαρίσετε τις τρίχες ανάμεσα στα φρύδια σας! Δεν υπάρχει πιο αντιαισθητική εικόνα από το ενιαίο φρύδι, πιστέψτε μας! Για να σας απαλύνουμε κάπως τον πόνο, να σας πούμε ότι δε χρειάζεται να τις αφαιρέσετε τελείως. Ένα καλό καθάρισμα, ώστε να φύγουν οι περισσότερες και να μείνουν λίγες διάσπαρτες τριχούλες είναι το ιδανικό.

Βάλτε σημάδια!

Το σωστό σχήμα είναι ακόμη πιο σημαντικό για έναν άντρα, από ότι για μια γυναίκα, γιατί αν το χαλάσετε, μπορεί το αποτέλεσμα να μοιάζει…θηλυκό και είμαστε σίγουροι ότι δε θέλετε κάτι τέτοιο.

Τι μπορείτε να κάνετε; Το τρικ με το μολύβι! Πάρτε δύο μολύβια και τοποθετήστε τα σε ευθεία γραμμή από τη μέσα μεριά του ματιού σας μέχρι τη μύτη σας. Η περιοχή ανάμεσα είναι το μεγαλύτερο κομμάτι, από το οποίο μπορείτε να αφαιρέσετε τρίχες. Μπορείτε να αφαιρέσετε όλες τις τρίχες ή λιγότερες, αλλά μην αμελήσετε τον βασικό κανόνα: μπορείτε πάντα να βγάζετε περισσότερες τρίχες, αλλά όχι να “γεννήσετε” καινούριες, αν παρασυρθείτε και το παρακάνετε! Φειδώ και προσοχή λοιπόν!

Το κέρινο ομοίωμα!

Αν δε θέλετε να μοιάζετε με τον κούκλο αγαπητικό της Barbie, αποφύγετε το κερί ή αφήστε τη χρήση του για τους ειδικούς! Το κερί, αν εφαρμοστεί σωστά, μπορεί να έχει ένα πιο όμορφο αποτέλεσμα, αλλά η λάθος εφαρμογή του μπορεί να αποβεί καταστροφική για το δέρμα και την εμφάνισή σας.

Κοινώς; Αρκεστείτε στο παλιό και αγαπημένο τσιμπιδάκι! Δεν είμαστε να ανοιγόμαστε ξαφνικά!

Προσοχή στο πάχος!

Το πάχος μπορεί να σας δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε αυτήν τη ζωή, κυριολεκτικά, αλλά και συγκεκριμένα στην περίπτωση των φρυδιών σας! Το πάχος του φρυδιού σας πρέπει πάντα να ακολουθεί τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου σας και αυτό φροντίστε να το προσέχετε πάντα. Μεγάλα μάτια, μεγάλα χείλη ή ένα πρόσωπο με γωνίες ταιριάζουν με ένα παχύ σχετικά φρύδι. Σε αντίθετη περίπτωση φροντίστε απλά να το αφήσετε για κάποιον άλλον.

[email protected]

Journalist, blogger, dreamer... Believe you can. And you're halfway there!