Home / Wellness  / Mind  / Πώς να πετύχεις τους στόχους σου

Πώς να πετύχεις τους στόχους σου

Εύκολες και πρακτικές συμβουλές, για να επιτύχεις τους στόχους σου.

Υιοθέτησε αυτά τα tips σήμερα κιόλας, για να έχεις μια πιο επιτυχημένη και παραγωγική χρονιά και να φτάσεις πιο κοντά στην ολοκλήρωση των επιθυμιών σου.

 

Όρισε τις προτεραιότητές σου.

Όρισε τις προτεραιότητές σου και κάνε ένα σχέδιο με τις υποχρεώσεις που έχεις, τι χρειάζεται να κάνεις και τι επιθυμείς εσύ να πετύχεις. Στο δικό σου προσωπικό σχέδιο δράσης εστίασε στις προτεραιότητές σου και όρισε για την κάθε σου μέρα από 3 έως 5 στοιχεία τα οποία θέλεις να φέρεις εις πέρας. Έτσι θα οργανωθείς και θα βάλεις μικρούς ρεαλιστικούς στόχους τους οποίους μπορείς να πραγματοποιήσεις.

 

Διαχειρίσου σωστά τον χρόνο σου.

Οι πολυάριθμες υποχρεώσεις σε συνδυασμό με τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας, είναι πολύ εύκολο να σε αποδιοργανώσουν. Για αυτό κάνε μια λίστα με όλα όσα πρέπει να κάνεις την επόμενη μέρα, όπως είπαμε παραπάνω και προσπάθησε να επενδύσεις το χρόνο σου σε ό,τι βλέπεις πως έχει μεγαλύτερη αξία και αποτελεσματικότητα στο έργο σου. Με τον τρόπο αυτό θα είσαι περισσότερο παραγωγική και δεν θα πάνε χαμένες οι προσπάθειές σου, για την επίτευξη του στόχου σου.

 

Εμπνεύσου από τρίτους.

Είναι γεγονός πως κάποιες μέρες είναι πιο δύσκολες από άλλες και όσο προσηλωμένη αι αν είσαι στο σχέδιο δράσης και τους στόχους σου, αδυνατείς να ανταπεξέλθεις στις προκλήσεις της ημέρας. Χρειάζεσαι λοιπόν ένα επιπλέον κίνητρο και λίγη βοήθεια από τρίτους ή το περιβάλλον σου. Αφιέρωσε κάποιο χρόνο στο να μιλήσεις με ένα φίλο σου που θεωρείς επιτυχημένο και δραστήριο ή παρακολούθησε μια συνέντευξη προσωπικότητας που θαυμάζεις ώστε να γεμίσεις πάλι με θέληση και ενέργεια για τις επόμενες κινήσεις σου.

 

Επιβράβευσε τον εαυτό σου.

Είναι σημαντικό να προσπαθείς σκληρά για να επιτύχεις τους στόχους σου αλλά εξίσου σημαντικό είναι να ενθαρρύνεις τον εαυτό σου και να τον κακομαθαίνεις  με μια ανταμοιβή. Επιβράβευσε τον εαυτό σου με ένα μασάζ, δείπνο με τις φίλες, μια μικρή εκδρομή ή ό,τι άλλο σε ευχαριστεί. Η τακτική της επιβράβευσης θα σε βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων αλλά και την ολοκλήρωση των καθηκόντων και υποχρεώσεών σου.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!