Home / Family  / Πώς να μετατρέψετε τις κλασσικές λιχουδιές σε υγιεινές επιλογές για τα παιδιά

Πώς να μετατρέψετε τις κλασσικές λιχουδιές σε υγιεινές επιλογές για τα παιδιά

Υγιεινές επιλογές φαγητού για τα παιδιά.

 

Τα παιδιά συνήθως λατρεύουν τις πιο ανθυγιεινές τροφές όπως είναι τα burger ή τα πατατάκια και δεν τρώνε με ευκολία τα λαχανικά ή τα φρούτα. Για να είναι και εκείνα ευχαριστημένα αλλά και να παίρνουν τα θρεπτικά συστατικά που πρέπει, μπορείτε να αλλάξετε λίγο τις συνταγές των αγαπημένων τους τροφών και να μετατρέψετε τις κλασσικές τους επιθυμίες σε νόστιμες και θρεπτικές επιλογές.

 

Κοτομπουκιές στον φούρνο.

Οι αγαπημένες κλασσικές κοτομπουκιές μπορούν να γίνουν πιο υγιεινές αν τις ψήσετε στον φούρνο αντί για το τηγάνι. Συνοδέψτε τις με μια δροσερή sos γιαουρτιού αντί για μαγιονέζα και τα παιδιά θα ξετρελαθούν.  

 

 

Μικρά πιτσάκια με τυρί και λαχανικά.

Η πίτσα αποτελεί πολύ αγαπημένη επιλογή για τα παιδιά. Κάντε την ακόμη πιο υγιεινή και θρεπτική προσέχοντας τις ποσότητες και προσθέτοντας αρκετή σπιτική σάλτσα ντομάτας και λαχανικά όπως ρόκα ή σπανάκι.

 

Μίνι burger με μπιφτέκι γαλοπούλας.

Αφαιρέστε τα πολλά λιπαρά από το κλασσικό burger, φτιάχνοντας ένα μπιφτέκι γαλοπούλας ή κοτόπουλου και προτιμήστε ένα ψωμάκι μαύρο που είναι περισσότερο υγιεινό. Για να είναι απολαυστικό και ταυτόχρονα ελαφρύ, προσθέστε λίγη sos και συνοδέψτε με ψητές πατάτες φούρνου κομμένες σε λεπτές λωρίδες.

 

 

Ποπ κορν.

Τα ποπ κορν αποτελούν ένα ωφέλιμο σνακ για τα παιδιά σε αντίθεση με τα πατατάκια ή τα γαριδάκια. Χρησιμοποιήστε λίγη ποσότητα βούτυρου ή καλύτερα ελαιόλαδου κατά την παρασκευή, προσθέστε ρίγανη ή άλλα μυρωδικά και προσπαθήστε να είστε φειδωλοί με το αλάτι.  

 
Τορτίγια με λαχανικά και γαλοπούλα.

Η τορτίγια δεν έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε σάκχαρα και αποτελεί μια πολύ καλή εναλλακτική του λευκού ψωμιού. Κάντε ένα πεντανόστιμο σάντουιτς με λαχανικά όπως ντομάτα, αγγουράκι και μαρούλι και προσθέστε κασέρι γκούντα και βραστή γαλοπούλα, που είναι χαμηλή σε λιπαρά.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!