Home / Wellness  / Mind  / Πώς να αποφύγετε τους τσακωμούς στις διακοπές

Πώς να αποφύγετε τους τσακωμούς στις διακοπές

Πώς να αποφύγετε τους τσακωμούς στις διακοπές
Σε αυτές τις διακοπές βάλτε στόχο να μην μαλώσετε. 

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει πως πολλά ζευγάρια μαλώνουν στις διακοπές, τα νεύρα είναι τεντωμένα και οι χαρούμενες και ξεκούραστες διακοπές μετατρέπονται σε πεδίο μάχης κοντά στη θάλασσα. Τι μπορείτε να κάνετε για να μην καταστρέψετε αφενός τις διακοπές σας και αφετέρου για να μην γυρίσετε με μούτρα; 

 

Πώς να αποφύγετε τους τσακωμούς στις διακοπές

 

 

The big expectations. 

Πρώτη και σημαντική αιτία που δημιουργεί προστριβές είναι το γεγονός πως έχετε μεγάλες προσδοκίες, αυτές δεν ικανοποιούνται και έπειτα απογοητεύεστε. Μην ξεχνάτε πως οι διακοπές αποτελούν απλά ένα όμορφο διάλειμμα από την καθημερινότητα. Τι σημαίνει αυτό; Μπορεί κάλλιστα κάτι να πάει στραβά και κάποια από τα σχέδια σας να αλλάξουν… όμως εσείς διασκεδάστε το! 

 

Νο smartphone please!

Επιτέλους αφήστε για λίγο την οθόνη του κινητού σας και ασχοληθείτε με τις διακοπές σας. Το λάθος που όλοι κάνουμε σήμερα είναι πως προτιμούμε την online ζωή και παραλείπουμε να ζήσουμε την πραγματική ζωή. Εάν δε ένας από τους δύο συντρόφους συνεχίσει αυτή την τακτική και στις διακοπές, τότε θα αρχίσουν τα νεύρα. Για αυτό, αφήστε για λίγο το κινητό σας στην άκρη και απολαύστε το μπάνιο σας, τα εκλεκτικά σας θαλασσινά ή ό,τι άλλο έχετε σχεδιάσει στο φετινό σας ταξίδι. 

 

Πώς να αποφύγετε τους τσακωμούς στις διακοπές

 

 

Something new. 

Μήπως έχετε βαρεθεί να κάνετε κάθε χρονιά τα ίδια στις διακοπές σας; Μήπως οι διακοπές σας μοιάζουν με την Ημέρα της Μαρμότας και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει εκνευρισμός μεταξύ σας; Τότε πρέπει να ανανεωθείτε. Δοκιμάστε νέες δραστηριότητες, προτιμήστε εναλλακτικές ασχολίες, τολμήστε να κάνετε μαζί κάποιο καλοκαιρινό σπορ και να διασκεδάσετε παρέα. Προφανώς, το χρειάζεστε. 

 

Balance is the secret. 

Ναι, πήγατε διακοπές για να περάσετε περισσότερο χρόνο μαζί και ίσως να έρθετε ακόμη πιο κοντά. Όμως δεν χρειάζεται να είστε κολλημένοι ο ένας πάνω στον άλλο γιατί υπάρχει σοβαρή περίπτωση να πλήξετε και στη συνέχεια να τσακωθείτε μεταξύ σας. Προσπαθήστε να δώσετε λίγο χώρο στον άλλο ακόμη και στις διακοπές και δεν θα το μετανιώσετε. 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!