Home / Beauty  / Πώς να αντιμετωπίσετε την ενοχλητική γυαλάδα

Πώς να αντιμετωπίσετε την ενοχλητική γυαλάδα

cozy vibe beauty face oily skin
4 υλικά που θα σας απαλλάξουν από την υπερβολική γυαλάδα του προσώπου.

Είναι ένα από τα ενοχλητικά αποτελέσματα της ζέστης του καλοκαιριού , ειδικά όταν η επιδερμίδα μας είναι ιδιαίτερα λιπαρή. Η έντονη γυαλάδα στο πρόσωπο μπορεί να αντιμετωπιστεί με φυσικό τρόπο και συγκεκριμένα με 4 απλά υλικά που όλες έχουμε στο σπίτι.

 

Παγάκι

Τυλίξτε ένα παγάκι μέσα σε ένα λεπτό σχετικά ύφασμα και πέρασέ το πάνω από τα σημεία που γυαλίζουν -συνήθως στην Τ ζώνη- για 1 λεπτό. Επαναλάβετε αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα. Οι σμηγματογόνοι αδένες θα σταματήσουν να εκκρίνουν τόσο πολύ σμήγμα, οι πόροι θα μικρύνουν και η επιδερμίδα σας θα δείξει πιο υγιής.

 

Αλάτι

Το αλάτι έχει την ιδιότητα να ξηραίνει την επιδερμίδα, κάτι που διαπιστώνουμε και μετά το μπάνιο μας στη θάλασσα. Δημιουργήστε μια μάσκα από αλατόνερο και απλώστε τη στην επιδερμίδα σας. Ξεπλύνετε και δείτε τη διαφορά.

 

Αγγούρι

Το αγγούρι συνήθως εμπεριέχεται μέσα σε πολλά καλλυντικά προϊόντα για την τόνωση της επιδερμίδας αλλά και κατά του πρηξίματος των ματιών. Κόψτε ένα κομμάτι αγγούρι και περάστε με αυτό την Τ ζώνη ή τρίψτε το για να βγει ο χυμός του, ο οποίος όταν απορροφηθεί από την επιδερμίδα, το σίγουρο είναι ότι θα σας αποδείξει πώς ένα τόσο απλό υλικό κάνει “θαύματα”.

 

Λεμόνι

Διαλύστε λίγες σταγόνες λεμόνι μέσα σε νερό και περάστε το στα “προβληματικά” σημεία με ένα βαμβάκι. Το λεμόνι έχει την ιδιότητα να “στεγνώνει” το δέρμα. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και κοιταχτείτε στον καθρέφτη. Αντίο γυαλάδα!

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath