Home / Good Life  / Πώς θα ετοιμάσετε healthy και οικονομικά vegan γεύματα;

Πώς θα ετοιμάσετε healthy και οικονομικά vegan γεύματα;

Πώς θα ετοιμάσετε healthy και οικονομικά vegan γεύματα;
Η YouTuber Sadia Badiei μας μαθαίνει τα μυστικά του meal prep. 

Η Sadia Badiei, επιτυχημένη και διάσημη στο εξωτερικό YouTuber και Blogger, είναι φανατική οπαδός της υγιεινής και healthy διατροφής που βασίζεται στα φρούτα, τα λαχανικά και συνολικά τα φυσικά προϊόντα. Μέσα από το κανάλι της, το blog της αλλά και το επίσης δημοφιλές Instagram account της η γλυκιά Sadia που έχει επίσης σχετικές σπουδές με τη διατροφή μοιράζεται με το κοινό συνταγές, έξυπνα και healthy μαγειρικά tips και συμβουλές για τη vegan φιλοσοφία της. 

 

https://www.instagram.com/p/CD9WiPmlnXv/

 

 

Σκοπός της είναι να διδάξει στους ανθρώπους πώς να ζήσουν καλύτερα ακολουθώντας μια φυσική, vegan διατροφή αλλά και μία ζωή που βασίζεται στον μινιμαλισμό, την απλότητα και κατ΄επέκτασιν την ευτυχία. Στο παρακάτω video μας δείχνει πώς μπορούμε να ετοιμάσουμε σπιτικά γεύματα με την μέθοδο του Meal Prep, που έχουν ως βάση τον vegan τρόπο διατροφής, δαπανώντας για κάθε γεύμα ίσως και λιγότερα από 2 ευρώ! 

 

 

Τι είναι όμως η μέθοδος του Meal Prep και ποια τα οφέλη της; 

Η μέθοδος του Meal Prep είναι η προετοιμασία γευμάτων, 3 ή 5 την ημέρα για όσο χρονικά διάστημα επιθυμεί ο καθένας. Είναι ουσιαστικά η οργάνωση γευμάτων για μία εβδομάδα ή και έναν μήνα, ανάλογα με τις ανάγκες και έχει ως αποτέλεσμα να ακολουθούμε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, να εξοικονομούμε χρόνο αλλά και αρκετά χρήματα, να ελέγχουμε το βάρος μας και την υγεία μας και να αποφεύγουμε το γρήγορο και ανθυγιεινό φαγητό. 

 

Τα 3 βήματα του Meal Prep. 
  1. Η επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ, μία οργανωμένη λίστα για ψώνια αλλά και η αγορά μεγάλων ποσοτήτων που απαιτούνται. Καθώς ετοιμάζετε μερίδες φαγητού για παραπάνω από μία μέρες θα χρειαστείτε μεγαλύτερες ποσότητες υλικών. Μια προσεκτικά, δομημένη λίστα με ψώνια σας είναι απαραίτητη.
  2. Το μαγείρεμα και προετοιμασία των γευμάτων. Εδώ θα χρειαστεί να προγραμματίσετε σωστά τον χρόνο σας και να τον αφιερώσετε στο μαγείρεμα των γευμάτων.
  3. Αποθήκευση και κατανάλωση γευμάτων.

 

Αν ακολουθήσετε τη μέθοδο θα δείτε τα ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία, τη σιλουέτα αλλά και την τσέπη σας σύντομα. Καλή επιτυχία! 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!