Home / Family  / Πως να διαχειριστείτε το άτακτο παιδί

Πως να διαχειριστείτε το άτακτο παιδί

Πως να διαχειριστείτε το άτακτο παιδί
Άτακτο παιδί; 3 συμβουλές για να το αντιμετωπίσετε

Άτακτο παιδί: 3 στρατηγικοί τρόποι για να το προσεγγίσετε, να το πείσετε να σας ακούσει και να μετριάσετε τις αταξίες.

Πως να διαχειριστείτε το  άτακτο παιδί
Εξηγήστε του

Προσπαθήστε να μην δίνετε εντολές απλά εντολές για το τι είναι σωστό και λάθος και εξηγήστε του την κατάσταση. Μιλήστε του με ήρεμο τρόπο και σε χαμηλούς τόνους και εξηγήστε του ποια είναι η αποδεκτή συμπεριφορά. Στην συνέχεια, δώστε του την ελευθερία να κάνει την επιλογή του ανάμεσα στο αποδεκτό και στο μη αποδεκτό και εξηγήστε του τις συνέπειες της μη αποδεκτής συμπεριφοράς.

Πως να διαχειριστείτε το  άτακτο παιδί
Το κλειδί βρίσκεται στη συνέπεια

Για να αντιμετωπίστε την άτακτη συμπεριφορά και να την αποτρέψετε μελλοντικά, πρέπει να του εξηγήσετε πως η ¨κακή¨ του συμπεριφορά θα έχει κάποιες συνέπειες, οι οποίες δεν μπορούν να ανατραπούν. Αν για παράδειγμα το παιδί δεν κλείνει την τηλεόραση την ώρα που έχετε συμφωνήσει, τότε δεν θα μπορεί να δει τηλεόραση το βράδυ ή την επόμενη μέρα. Το να μείνετε συνεπείς στις τρόπον τινά ¨τιμωρίες” και να μιλήσετε για τις ευθύνες, είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αποδοκιμάσετε την άτακτη συμπεριφορά.

Πως να διαχειριστείτε το  άτακτο παιδί
Angry siblings sitting arms crossed with upset mother on sofa at home
Υπενθυμίστε τους, τους κανόνες

Ένας ακόμη τρόπος για να διαχειριστείτε την άτακτη συμπεριφορά των παιδιών, είναι να τους υπενθυμίσετε ξανά τους κανόνες. Προσπαθήστε να επιδείξετε υπομονή, αφήστε τις υστερίες και τις φωνές στην άκρη (ακόμη και αν έχετε φτάσει στα όριά σας) και δείξτε τους πάλι τον τρόπο να συνετιστούν, με προσοχή και κατανόηση.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!