Home / Family  / Πως θα γίνει το παιδί πιο δραστήριο;

Πως θα γίνει το παιδί πιο δραστήριο;

Πως θα γίνει το παιδί πιο δραστήριο;
Βοηθήστε το παιδί σας να γίνει περισσότερο δραστήριο!

Το δραστήριο παιδί είναι και ευτυχισμένο παιδί. Αν θέλετε να βοηθήσετε τα παιδιά σας να δραστηριοποιηθούν λίγο παραπάνω ώστε να έχουν περισσότερη ενέργεια και να είναι περισσότερο ευδιάθετα, τότε υιοθετήστε τα τέσσερα στρατηγικά tips που ακολουθούν.  

 

Επιμείνετε στις δραστηριότητες 

Προσφέρετε στο παιδί σας πληθώρα επιλογών για διασκεδαστικές δραστηριότητες, αθλητικές ή μη και παροτρύνετέ το να τις δοκιμάσει. Σκεφτείτε τα μαθήματα χορού, να το στείλετε σε κάποιο πρόγραμμα άθλησης, σε μαθήματα μαγειρικής ή ζωγραφικής, στο κολυμβητήριο ή σε καταδύσεις, σε ένα ωδείο, σε μια σχολή πολεμικών τεχνών και η λίστα με τις επιλογές συνεχίζεται. Κάντε πρώτα μία ενδελεχή έρευνα για τις δραστηριότητες που προσφέρονται στην περιοχή σας και βοηθήστε το παιδί να ανακαλύψει την κλίση και τα ενδιαφέροντά του. 

 

Περιορίστε τον χρόνο στην οθόνη

Προσπαθήστε να περιορίσετε το χρόνο που η τηλεόραση είναι ανοικτή στο σπίτι και ελέγξτε πόση ώρα το παιδί σπαταλά καθημερινά γενικά στις οθόνες που έχετε μέσα στο σπίτι. Προσπαθήστε να μην το αφήνετε να σπαταλά πάνω από δύο ώρες καθημερινά -όπως υποστηρίζουν και οι επιστημονικές έρευνες- στην οθόνη του υπολογιστή, του τάμπλετ ή στα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

 

Πως θα γίνει το παιδί πιο δραστήριο;

 

Γίνετε εσείς το καλό παράδειγμα

Κάντε πρώτα από όλα εσείς γυμναστική, βγείτε για περιπάτους στην ύπαιθρο και στο πάρκο με τα παιδιά, μην παίρνετε πάντοτε το ασανσέρ και χρησιμοποιήστε τις σκάλες, ακολουθήστε μία πιο υγιεινή διατροφή και γενικώς βάλτε την φυσική άσκηση στην καθημερινότητα όλης της οικογένειας. Οι γονείς άλλωστε μπορούν και πρέπει να
ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των παιδιών στις δραστηριότητες, εντός ή εκτός της οικογένειας, καθώς και να αθλούνται μαζί τους. 

 

Σκεφτείτε την κατασκήνωση

Τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι είναι μία εξαιρετική ευκαιρία για να στείλετε τα παιδιά σας σε summer camps. Στις κατασκηνώσεις οι αθλητικές δραστηριότητες είναι υποχρεωτικό μέρος του ημερήσιου προγράμματος, ενώ υπάρχει πλήθος επιλογών, γεγονός που βοηθά το παιδί να πειραματιστεί και να ανακαλύψει τι του αρέσει.  

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!