Home / Family  / Πως θα απασχολήσετε το παιδί σας, όταν είναι άρρωστο

Πως θα απασχολήσετε το παιδί σας, όταν είναι άρρωστο

Διασκεδαστικές ιδέες για άρρωστα παιδιά

Όταν τα παιδιά είναι άρρωστα και μένουν στο σπίτι, χρειάζονται παραπάνω φροντίδα και ενθάρρυνση, για να αισθανθούν καλύτερα. Μπορεί να αισθάνονται καταβεβλημένα, κουρασμένα ή απλώς κακόκεφα. Για να αλλάξει η διάθεσή τους και να μην γκρινιάζουν, είναι απαραίτητο να απασχοληθούν με κάτι ενδιαφέρον. Ακολουθούν μερικές δραστηριότητες στο σπίτι που μπορούν να απολαύσουν τα παιδιά, κατά την ανάρρωσή τους.

 

Παίξτε παιχνίδια.

Η παρακολούθηση ταινιών ή τηλεόρασης, είναι ένας σίγουρος τρόπος για να απασχολήσετε το άρρωστο παιδί σας. Όμως μια πιο διασκεδαστική και εκπαιδευτική λύση είναι να παίξετε παιχνίδια μαζί του. Προτιμήστε τα επιτραπέζια παιχνίδια γνώσεων ή μνήμης, για να ενισχύσετε τις γνωστικές του λειτουργίες.

 

 
Απόδραση στο παρελθόν.

Το οικογενειακό άλμπουμ με τις φωτογραφίες, τα βίντεο από την βάφτισή του ή τα πρώτα του γενέθλια και η εξιστόρηση παλιών ιστοριών, σίγουρα θα του κρατήσουν το ενδιαφέρον και θα το διασκεδάσουν. Κάντε μια αναδρομή στο παρελθόν και αφηγηθείτε στιγμές από όταν ήταν πιο μικρό, μαζί με τον μπαμπά του. Θα καλύψετε την περιέργειά του και θα το απασχολήσετε ευχάριστα.

 

 

 

Φτιάξτε χειροτεχνίες.

Υπάρχουν αμέτρητες ιδέες σε βιβλία ή στο διαδίκτυο, για το πώς μπορείτε να φτιάξετε χειροτεχνίες ή οτιδήποτε βρίσκετε εσείς ενδιαφέρον μόνοι σας. Πάρτε τα υλικά που χρειάζονται και συνεργαστείτε με το παιδί σας, για να υλοποιήσετε το project που σκεφτήκατε. Η από κοινού αυτή δραστηριότητα, θα σας φέρει ακόμη πιο κοντά, θα διασκεδάσει το παιδί και θα ενισχύσει τις καλλιτεχνικές ή πιο πρακτικές δεξιότητές του.

 

Πάτε μια μικρή βόλτα.

Όταν το παιδί σας έχει αρχίσει να αναρρώνει και του φύγει ο πολύς πυρετός, μια βόλτα είναι μια θαυμάσια ιδέα που θα το αναζωογονήσει.  Η βόλτα στο πάρκο, θα είναι διασκεδαστική και ταυτόχρονα θα ωφελήσει την υγεία του. Το περπάτημα, ο καθαρός αέρας και η αλλαγή περιβάλλοντος, θα ενισχύσουν την κυκλοφορία του αίματος και φυσικά θα τονώσουν την διάθεσή του.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!