Home / Family  / Προετοιμαστείτε μαζί της για τη μεγάλη στιγμή!

Προετοιμαστείτε μαζί της για τη μεγάλη στιγμή!

Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι μέλλοντες μπαμπάδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Με την είδηση της εγκυμοσύνης συνήθως ολόκληρη η προσοχή μετατοπίζεται στην έγκυο γυναίκα και το μωρό που κυοφορεί στη μήτρα της και συχνά ο πατέρας και ο ρόλος του στην εγκυμοσύνη θεωρούνται δευτερεύουσας σπουδαιότητας. Η προσέγγιση όμως αυτή, χαρακτηριστική του παρελθόντος, έχει ήδη αλλάξει και πλέον όλοι αναγνωρίζουν το σημαντικό βοηθητικό και υποστηρικτικό ρόλο του πατέρα στην εγκυμοσύνη.Η εποχή αυτή ίσως να θέσει σε δοκιμασία την σχέση σας, αφού συχνά δεν θα είναι όλα ρόδινα και θα πρέπει να είστε στο πλευρό της συντρόφου σας όταν υποφέρει από ναυτίες, μεταπτώσεις της διάθεσης και φυσικά από τους συνηθισμένους φόβους και ανησυχίες που βασανίζουν τις περισσότερες μελλοντικές μαμάδες. Η προετοιμασία για τον ερχομό του μωρού σας είναι μια εμπειρία μοναδική και το πιθανότερο είναι να βγείτε από αυτή πιο δυνατός από ποτέ και έτοιμος να αντιμετωπίσετε τη δοκιμασία της πατρότητας.

Τι πρέπει να κάνετε;

Προετοιμαστείτε μαζί, κάντε μαζί τις απαραίτητες αγορές. Παρακολουθήστε μαζί μαθήματα τοκετού και μαθήματα σύνδεσης με το μωρό σας.

Στηρίξτε τη σύντροφό σας και επικοινωνήστε μαζί της τα συναισθήματα σας. Θα έχετε πολλά να μοιραστείτε. Επίσης, μπορείτε να πηγαίνετε μαζί για τις καθιερωμένες εξετάσεις-υπερήχους και να συζητάτε με τη μαία και τον γιατρό της για την ανάπτυξη του παιδιού σας.

Βοηθήστε τη σύντροφό σας να ανακουφίζεται από τυχόν άσχημα συμπτώματα της εγκυμοσύνης, όπως τις πρωινές ναυτίες και τους εμετούς, προσφέροντάς της ελαφρά προγεύματα ή γεύματα.

Να εκφράζεστε με ειλικρίνεια και αγάπη. Η έκφραση των συναισθημάτων σε ένα ζευγάρι είναι πάντοτε καταλυτική, πολύ περισσότερο τώρα που μια νέα ζωή θα έρθει σε λίγο καιρό κοντά σας.

Είναι σημαντικό να προσφέρετε πρακτική υποστήριξη ακόμη και κατά τη διάρκεια του τοκετού. Τα μαθήματα τοκετού που θα παρακολουθήσετε από τη μαία θα σας βοηθήσουν να μάθετε πώς να είστε ενεργητικός κατά τη διάρκεια του τοκετού του παιδιού σας. 

Επίσης, φροντίστε να μάθετε τη συντομότερη διαδρομή για το μαιευτήριο ή βοηθήστε στην προετοιμασία του χώρου σε περίπτωση τοκετού στο σπίτι.

Με το καλό, μέλλοντες μπαμπάδες!

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!