Home / Wellness  / Health  / Προβιοτικά και υγεία

Προβιοτικά και υγεία

Προβιοτικά και υγεία
Πως τα προβιοτικά μας κάνουν καλό και που θα τα βρείτε

Γιατί τα προβιοτικά κάνουν καλό στην υγεία μας και σε ποιες τροφές θα τα βρείτε.

Προστατεύουν τον γυναικείο οργανισμό

Το προβιοτικό Lactobacillus crispatus μειώνει τον κίνδυνο ουρολοίμωξης στις γυναίκες κατά 50%. Ακόμη, τα προβιοτικά προστατεύουν τον γυναικείο οργανισμό από διάφορα γυναικολογικά ζητήματα όπως είναι οι κολπίτιδες και οι μυκητιάσεις.

Προβιοτικά και υγεία
Ευεργετούν το πεπτικό σύστημα

Τα ¨καλά¨ βακτήρια που έχουν τα προβιοτικά είναι ευεργετικά για την υγεία μας. Οι χρήσιμοι αυτοί μικροοργανισμοί βοηθούν στην πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και αποκαθιστούν τη φυσική ισορροπία του εντέρου, η οποία μπορεί να απορρυθμιστεί από την κακή διατροφή, τη λήψη αντιβιοτικών και άλλους παράγοντες. 

Προβιοτικά και υγεία
Προστατεύουν από τις παρενέργειες των αντιβιοτικών

Οι γιατροί συστήνουν την λήψη των προβιοτικών όταν οι ασθενείς παίρνουν αντιοβιοτικά για διάφορες ασθένειες. Τα αντιβιοτικά είναι χημικές ουσίες που σκοτώνουν συγκεκριμένα είδη μικροοργανισμών. Παρόλο που στοχεύουν στην καταπολέμηση κάποιου βλαβερού μικροοργανισμού, καταστρέφουν παράλληλα και τη χλωρίδα του εντέρου.

Απομακρύνουν την κατάθλιψη

Σύμφωνα με πολυάριθμες μελέτες η θεραπεία με προβιοτικά κάνει καλό και στην ψυχική μας υγεία. Επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι τα προβιοτικά καταπολεμούν την κατάθλιψη και βοηθούν τους ασθενείς να ρυθμίζουν την συναισθηματική τους κατάσταση.

Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα

Τα προβιοτικά έχει αποδειχθεί ότι προάγουν την παραγωγή φυσικών αντισωμάτων στο σώμα. Ακόμη, σύμφωνα με τους επιστήμονες, η λήψη τους μειώνει τις πιθανότητες για λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος.

Σε ποιες τροφές θα τα βρείτε

Οι τροφές που περιέχουν προβιοτικά είναι το γιαούρτι και το κεφίρ, το ξινόγαλα και διάφορα γαλακτοκομικά είδη, οι ελιές σε άλμη, το τουρσί, το ξινολάχανο και το ψωμί με προζύμι.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!