Home / Good Life  / Πολυτελής απόδραση στον Άγιο Αθανάσιο Πέλλας 

Πολυτελής απόδραση στον Άγιο Αθανάσιο Πέλλας 

Απόδραση στον Άγιο Αθανάσιο Πέλλας. 

 

Μπορεί να βρίσκεται δίπλα στο τρίτο πιο υψηλό βουνό της Ελλάδας και σε ένα απόλυτα δημοφιλές χιονοδρομικό κέντρο της χώρας, στο Καϊμακτσαλάν, όμως ο Άγιος Αθανάσιος δεν είναι μονάχα ένας χειμερινός προορισμός. Αποτελεί μια υπέροχη εξόρμηση και για την άνοιξη και αξίζει να τον ανακαλύψετε και να θαυμάσετε την άγρια ομορφιά της περιοχής.

Τοποθετημένος στο νομό Πέλλας και χτισμένος σε υψόμετρο 1.200 μέτρων στις πλαγιές του όρους Βόρας- Καϊμακτσαλάν, ο παραδοσιακός οικισμός του Αγίου Αθανασίου είναι ένα πανέμορφο χωριό που ξεχωρίζει για την μακεδονική αρχιτεκτονική με βασικά χαρακτηριστικά την πέτρα και το ξύλο. Όμορφο και συνάμα μοναδικό, με καταπληκτική αρχιτεκτονική αλλά και σύγχρονες υπηρεσίες, το χωριό του Αγίου Αθανασίου παντρεύει άψογα την παράδοση με το τώρα, προσελκύοντας πολλούς επισκέπτες που απολαμβάνουν να περπατούν στα πλακόστρωτα καλντερίμια του και να γεύονται τις ανέσεις και τις υπηρεσίες των πολυτελών του ξενώνων ή των μικρών γκουρμέ εστιατορίων του.

 

 

Τι να επισκεφτείτε. 

Πέραν της μοναδικής του αρχιτεκτονικής αίγλης, ο Παλαιός Άγιος Αθανάσιος αποτελεί έναν εξαιρετικής ομορφιάς προορισμό για τους λάτρεις της άγριας φύσης.  Σε μικρή απόσταση από τον οικισμό βρίσκεται ο υγρότοπος  Άγρα- Βρυττών- Νησίου, σημαντικής οικολογικής αξίας που φιλοξενεί πολλά  είδη της ελληνικής χλωρίδας και πανίδας. Ακόμη, κοντά στο χωριό βρίσκεται και η αρχαία Πέλλα, την οποία μπορείτε να επισκεφθείτε για να θαυμάσετε τους μακεδονικούς τύμβους και τους αρχαίους οικισμούς.

 

Αν θέλετε να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε μπορείτε να επισκεφτείτε τα Λουτρά Αριδαίας και να απολαύσετε την μοναδική ευεξία που σας προσφέρει το σπά της φύσης στα λουτρά Πόζαρ.  Εκτός όμως από την χαλάρωση σας προσφέρονται αμέτρητες επιλογές για δραστηριότητες όπως αναρρίχηση ή  ορειβασία που θα σας φέρουν πιο κοντά στην φύση.

 

 

Ο Άγιος Αθανάσιος αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό για να αποφορτιστείτε από την ένταση της πόλης, να έρθετε σε επαφή με την φύση, να θαυμάσετε την αξεπέραστη ομορφιά της αλλά και να κάνετε πολυτελείς διακοπές στην Μακεδονία.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!