Home / Lifestyle  / Celebrities  / Ποιος είναι ο Timothée Chalamet και γιατί τον λατρεύει η μικρή και μεγάλη οθόνη;

Ποιος είναι ο Timothée Chalamet και γιατί τον λατρεύει η μικρή και μεγάλη οθόνη;

Έχει χαρακτηριστεί το “next big thing” του αμερικανικού κινηματογράφου.

 

Έχουμε πει πολλές φορές ότι στην περίπτωση των Γαλλίδων ισχύει το λεγόμενο “Je ne sais quoi”, αυτή η απροσδιόριστη και ανεπιτήδευτη γοητεία, που τις κάνει τόσο ξεχωριστές.

 

Φαίνεται, όμως, ότι δεν είναι μόνο γυναικείο προνόμιο αφού και στην περίπτωση των Γάλλων, επιβεβαιώνεται περίτρανα.

 

Ο Timothée Chalamet ανήκει σίγουρα σε αυτή την κατηγορία αντρών, που χωρίς να προσπαθεί πολύ, γοητεύει τους πάντες στο πέρασμά του, αποτελώντας το “next big thing” του αμερικανικού σινεμά.

 

Ο Τιμοτέ Σαλαμέ (Timothée Hal Chalamet) είναι Γαλλοαμερικανός ηθοποιός. Γεννήθηκε το 1995 στη Νέα Υόρκη από εβραϊκή οικογένεια και έχει γαλλική καταγωγή, μιλώντας άπταιστα και τις δύο γλώσσες -θα ομολογήσουμε ότι τα Γαλλικά του πηγαίνουν πιο πολύ.

 

 

 

To 2012 έπαιξε σε οκτώ επεισόδια της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς “Homeland”, απ’ όπου και τον γνωρίσαμε για πρώτη φορά, ενώ το 2014 συμμετείχε στην ταινία “Interstellar”.

 

Έγινε ευρέως γνωστός  από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο  στην ταινία “Call me by your name”, στην οποία υποδύεται τον Έλιο Πέρλμαν, έναν νεαρό, ο οποίος  με φόντο την Ιταλία του ’80, ερωτεύεται σφόδρα τον μεγαλύτερό του Oliver (Armie Hammer), έναν φοιτητή που έρχεται να κάνει πρακτική στο σπίτι της οικογένειας. Μάλιστα για τον συγκεκριμένο ρόλο, ο  Chalamet έμαθε Ιταλικά, πιάνο και κιθάρα.  Κάπως έτσι έλαβε την πρώτη του υποψηφιότητα  για Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα, BAFTA και SAG Α’ Ανδρικού Ρόλου, ενώ αργότερα ήρθαν οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι του βασιλιά Ερρίκου Ε΄ της Αγγλίας στο “The King”  του Netflix αλλά και στο “Lady Bird”, “Hostiles” και “Beautiful Bo”.

 

 

 

 

 

Δεν είναι λίγοι αυτοί που τον έχουν χαρακτηρίσει ως νέο Leonardo Di Caprio και James Dean, όμως σίγουρα ο νεαρός ηθοποιός με τα λεπτά χαρακτηριστικά έχει καταφέρει να βρει το δικό του πολύ ξεχωριστό στυλ τόσο εμφανισιακά όσο και υποκριτικά.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι τον ακολουθούν 4 εκατομμύρια άνθρωποι στο Instagram, με τα νεαρά κορίτσια να “παραληρούν” σε κάθε του εμφάνιση.

 

 

Σπούδασε στο LaGuardia, τη σχολή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τις τέχνες και την υποκριτική, ενώ όταν ακόμα μαθητής, έγραφε rap κομμάτια, με πολλά βιντεάκια να έχουν διαρρεύσει και τα οποία σχολιάζει με χιούμορ σε συνεντεύξεις του.

 

 

Του έχουν χρεωθεί αρκετές σχέσεις μέχρι τώρα, με επιβεβαιωμένες μόνο εκείνες με την κόρη της Madonna, Λούρδη, και την κόρη του Johnny Depp, Lily-Rose Depp.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να υποδυθεί τον Bob Dylan στη νέα ταινία του James Mangold. Η ταινία θα ακολουθεί τον νεαρό ακόμα τραγουδιστή στα πρώτα του βήματα, πριν γίνει ο εμβληματικός φολκ-ροκ σταρ. 

 

Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ανήκουμε στους fans του και μάλλον θα παραμείνουμε, αν κρίνουμε από τα τα βήματα που ακολουθεί έως τώρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath