Home / Lifestyle  / Celebrities  / Ποιες είναι οι πλουσιότερες αυτοδημιούργητες celebrities;

Ποιες είναι οι πλουσιότερες αυτοδημιούργητες celebrities;

Η νέα λίστα Forbes έχει τις απαντήσεις!

Πριν λίγες μέρες βγήκε στη δημοσιότητα η ανανεωμένη λίστα Forbes, όπου περιλαμβάνεται και η κατηγορία America’s Richest Self-Made Women, η οποία αφορά γυναίκες αυτοδημιούργητες, που σήμερα η περιουσίες τους ανέρχονται σε δισεκατομμύρια δολάρια.   

 

Ανάμεσά τους αγαπημένες μας celebrities, κάποιες από τις οποίες είδαν τον τραπεζικό τους λογαριασμό να “εκτοξεύεται” τα τελευταία χρόνια, ενώ άλλες παραμένουν διαχρονικά ψηλά στη λίστα.

 

Κι αν ο κορωνοϊός έπληξε πολλούς εκπροσώπους της showbiz λόγω του lockdown, υπάρχουν και εκείνες οι celebrities, που είχαν ακόμα μεγαλύτερα κέρδη μέσα σε αυτή την τόσο ιδιαίτερη κατάσταση. Για παράδειγμα η Rihanna είδε τις πωλήσεις  του προσωπικού της brand εσωρούχων, Savage X Fenty, να “απογειώνονται”, όπως και η Kim Kardashian, η οποία έχει λανσάρει τη σειρά SKIMS, με άνετa homewear, ιδανικά ρούχα για εργασία από το σπίτι.

 

Ας δούμε, λοιπόν, μερικές από τις διάσημες κυρίες και τις θέσεις που καταλαμβάνουν.

 

Oprah Winfrey

Στις πιο ψηλές θέσεις της λίστας και συγκεκριμένα στο Νο 9 βρίσκεται η Oprah, με περιουσία που ανέρχεται στα 2.6 δισ. δολάρια.  Ο ορισμός της αυτοδημιούργητης επαγγελματία, η οποία ξεκίνησε την τηλεοπτική της καριέρα ως παρουσιάστρια στα 25 και έκτοτε έχει αποκτήσει το δικό της δίκτυο, περιοδικό κ.α.

 

 

Kim Kardashian

Ο ορισμός του “love to hate” και τούμπαλιν, έχει καταφέρει μέσα στην τελευταία δεκαετία να χτίσει μια ολόκληρη αυτοκρατορία γύρω από το όνομά της, με επιτυχημένα beauty και fashion brands όπως KKW Beauty, KKW Fragrance και SKIMS. Η Κim βρίσκεται στο Νο 24 της λίστας, με περιουσία που εκτιμάται στα 780 εκατ. δολάρια.

 
 

 

Kylie Jenner

Από τη λίστα δε θα μπορούσε να λείπει και η αδερφή της Kim, Kylie Jenner, η μικρότερη της οικογενείας Κardashian. Τα brands  Kylie Cosmetics και Kylie Skin της έχουν αποφέρει μια τεράστια περιουσία, η οποία αγγίζει τα 600 εκατ.δολάρια, ανεβάζοντάς τη στο Νο 29.

 
 
 

Rihanna

Η RiRi μετά από την απόφασή της να ασχοληθεί ενεργά με τον χώρο των επιχειρήσεων, με τα επιτυχημένα brands Fenty Beauty, Fenty Skin, Savage x Fenty και Fenty -κάτω από την “ομπρέλα” του πολυτελούς group LVMH- κατάφερε να γίνει μία από τις πλουσιότερες pop stars της γενιάς της, ανεβαίνοντας στο Νο 33.

 
 
 

Madonna

H βασίλισσα της pop -θα είναι για πάντα- φαίνεται να μας εκπλήσσει, καθώς θα περιμέναμε να έχει μια ψηλότερη θέση στη λίστα και όχι στο Νο 40. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Madonna ξόδεψε μεγάλο μέρος της περιουσίας της στην πορεία της καριέρας της, σχεδόν 1.2 δισ. δολάρια, φτάνοντας σήμερα στα 550 εκατ. δολάρια. Μεγάλο κομμάτι των εσόδων της προέρχεται από το προσωπικό της skincare brand, MDNA.

 
 
 

Céline Dion

Η φωνή της εδώ και δεκαετίες μας συγκινεί. Έχοντας πουλήσει μέχρι σήμερα πάνω από 220 εκατ. albums σε όλον τον κόσμο και με τα διάσημα shows της στο Las Vegas, η Καναδή αοιδός φτάνει σήμερα στη θέση Νο 51, με περιουσία 455 δισ. δολαρίων.

 
 
 

Beyoncé

Η Queen Bey δεν είναι τυχαία ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας. Έχοντας διανύσει χιλιόμετρα πάνω στο stage, πάντα με τον Jay-Z στο πλευρό της και επιλέγοντας σωστές επιχειρηματικές κινήσεις, όπως η σειρά ρούχων Ivy Park, βρίσκεται στη θέση Νο 55, με 420 δισ. δολάρια.

 

 
 
 

Ellen DeGeneres

Τι κι αν αστειεύεται διαρκώς με όλους και με όλα; Η περιουσία της διάσημης παρουσιάστριας μόνο αστεία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού το ποσό των 370 δισ. δολαρίων την ανεβάζει στο Νο 59 της λίστας.

 
 
 

 

Taylor Swift

Ξεκίνησε από ένα ντροπαλό κορίτσι της country μουσικής και κατάφερε μέσα σε λίγα μόλις χρόνια να γίνει μία από τις πιο ταλαντούχες και ακριβοπληρωμένες pop stars. Η Taylor Swift βρίσκεται στο Νο 62, με συνολική περιουσία 365 δισ. δολάρια. και μια ανοδική πορεία που μοιάζει να μην έχει τέλος.

 
 
 
 

Kris Jenner

 Επανερχόμαστε στην οικογένεια Kardashian και στην αυτοκρατορία που έχει στηθεί γύρω από εκείνη. Στη χαμηλότερη θέση των εκπροσώπων της, η μαμά Jenner, η οποία βρίσκεται στο Νο 92, με περιουσία που ανέρχεται στα 190 δισ. δολάρια, από το επιτυχημένο “Keeping Up With the Kardashians” show αλλά και τις πωλήσεις των βιβλίων της. 

 
 
 

 

Lady Gaga

Έχει 11 Grammys στο ενεργητικό της, ένα Academy Award ως πρωταγωνίστρια στην ταινία “A Star Is Born” και μια επιτυχημένη σειρά beauty προϊόντων. Η Lady Gaga βρίσκεται στο Νο 97 με περιουσία που αγγίζει τα 150 δισ. δολάρια. Όχι κι άσχημα…

 
 
 
 

Jennifer Lopez

Την ίδια ακριβώς θέση μοιράζεται η J.Lo με τη Lady Gaga. H  “Jenny From the Block”  έγινε μία από τις πιο επιτυχημένες pop stars, με συμμετοχές και σε κινηματογραφικές επιτυχίες αλλά και με τη δική της πια σειρά καλλυντικών, αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν τη σταματά.

 
 
 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath