Home / Beauty  / Με ποιες τροφές, θα καταπολεμήσεις την λιπαρότητα

Με ποιες τροφές, θα καταπολεμήσεις την λιπαρότητα

 Ποια τρόφιμα θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από το λιπαρό δέρμα.

Το λιπαρό δέρμα, μπορεί να οφείλεται σε γενετικούς και ορμονικούς παράγοντες, όπως  η εφηβεία, η εμμηνόρροια, τα αντισυλληπτικά χάπια, η εφίδρωση, τα ακατάλληλα καλλυντικά ή προϊόντα περιποίησης και το άγχος.  Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αντιμετωπίσεις την λιπαρότητα. Ένας από αυτούς, είναι μέσω της διατροφής. Δες ποιες τροφές θα σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις το θαμπό και λιπαρό δέρμα, και να εξαλείψεις ή μετριάσεις τα ενοχλητικά συμπτώματα.

 

Αγγούρι.

Το εξαιρετικά ενυδατικό και συνάμα αντιοξειδωτικό αγγούρι, βοηθά το δέρμα να αναπνέει. Οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, αποβάλλουν τις τοξίνες και την λιπαρότητα.

 

Ξηροί καρποί.

Νόστιμοι και γεμάτοι ενέργεια, οι ξηροί καρποί χάρις στα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, απομακρύνουν την ενοχλητική λιπαρότητα.  Ξηροί καρποί όπως τα αμύγδαλα ή τα καρύδια συμβάλλουν στην υγεία και την λάμψη της επιδερμίδας.

 

Πράσινα Λαχανικά.

Πλούσια σε φυτικές ίνες, τα πράσινα λαχανικά, χαρίζουν καθαρή επιδερμίδα. Ακόμη, το πλήθος των θρεπτικών τους συστατικών ενισχύει την λάμψη του δέρματος.  

 

Λεμόνι.

Το λεμόνι είναι αντισηπτικό και αντιμικροβιακό. Έχει την ικανότητα να κρατά το δέρμα καθαρό και να απομακρύνει τις τοξίνες. Ακόμη, εμποδίζει τους σμηγματογόνους αδένες να παράγουν σμήγμα και με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται η εμφάνιση λιπαρότητας ή ακμής. Επιπλέον, χαρίζει φωτεινή και πιο λαμπερή επιδερμίδα.  

 

 

Ψάρια.

Τα πολύτιμα για τον οργανισμό, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που περιέχουν τα ψάρια βελτιώνουν το λιπαρό δέρμα. Ακόμη, εξαιτίας της αντιοξειδωτικής τους λειτουργίας, βοηθούν στην αποβολή τοξινών και αποτρέπουν την εμφάνιση ακμής.

 

Γκρέιπφρουτ.

Το γκρέιπφρουτ όπως και το πορτοκάλι είναι εξαιρετικά βοηθητικά στην αντιμετώπιση του λιπαρού δέρματος. Η βιταμίνη C βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα, εμποδίζοντας την φραγή των πόρων.

 

Νερό καρύδας.

Ενυδατικό και αντιμικροβιακό, βοηθά στον καθαρισμό της επιδερμίδας και στην απομάκρυνση της λιπαρότητας. 

 
Μπανάνα.

Η μπανάνα έχει εξαιρετικά αποτελεσματική δράση στην καταπολέμηση του λιπαρού δέρματος. Περιέχει φωσφορικά άλατα, κάλιο, αντιοξειδωτικές ουσίες και βιταμίνη Ε, που συμβάλλουν στην υγεία και την λάμψη του δέρματος.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!