Home / Family  / Ποια ράτσα σκύλων είναι η πιο έξυπνη;

Ποια ράτσα σκύλων είναι η πιο έξυπνη;

Genius Dog Challenge
Σε αυτή την ερώτηση καλούνται να απαντήσουν έξι σκύλοι από όλο τον κόσμο, συμμετέχοντας στον διαγωνισμό Genius Dog Challenge!

 

Οι σκύλοι θα δοκιμάσουν τη μνήμη τους στον live-streaming διαγωνισμό Genius Dog Challenge, που θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί σε δύο στάδια.

Πέντε ακαδημαϊκοί από το Eötvös Loránd University της Ουγγαρίας, συμπεριλαμβανομένων καθηγητών ηθολογίας, βιολόγων και ειδικών στις γνωστικές δεξιότητες, καθώς και dog experts και ένας πρώην εκπαιδευτής σκύλων της Ισραηλινής αστυνομίας, διοργανώνουν εδώ και δύο χρόνια τον συγκεκριμένο διαγωνισμό!

Στόχος του διαγωνισμού είναι να βοηθήσει στη μελέτη της σχέσης μεταξύ σκύλων και ανθρώπων και να λύσει μερικά από τα μυστήρια της γλώσσας.

 

Max

Max, Photo Courtesy of Genius Dog Challenge

 

Οι τετράποδες ιδιοφυΐες που συμμετέχουν είναι ο Rico από την Ισπανία, ο Whisky από τη Νορβηγία, ο Max από τη Βουδαπέστη, ο Sqaull από τη Φλόριντα, η Gaia από το Σάο Πάολο και η Nalani από την Ολλανδία και όλες είναι border collies!

Gaia

Gaia, Photo Courtesy of Genius Dog Challenge

Rico

Rico, Photo Courtesy of Genius Dog Challenge

 

Οι σκύλοι πρέπει να εκτελέσουν μια σειρά από προχωρημένες εργασίες στον διαγωνισμό, μαθαίνοντας αρχικά να αναγνωρίζουν τις ονομασίες έξι και στη συνέχεια 12 παιχνιδιών.

 

Squall

Squall, Photo Courtesy of Genius Dog Challenge

Whisky

Whisky, Photo Courtesy of Genius Dog Challenge

 

Μπορεί να είναι γνωστό ότι οι καλά εκπαιδευμένοι σκύλοι μπορούν να υπακούσουν εύκολα σε πολλές εντολές, ωστόσο οι ικανότητες που απαιτούνται για αυτόν τον διαγωνισμό είναι πολύ πιο σύνθετες.

 

Nalani

Nalani, Photo Courtesy of Genius Dog Challenge

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις δοκιμασίες των σκύλων στη σελίδα Facebook ή στο YouTube κανάλι του Genius Dog Challenge και να μάθετε περισσότερες πληροφορίες εδώ

 

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin