Home / Beauty  / Ποια μέθοδος αποτρίχωσης είναι καλύτερη;

Ποια μέθοδος αποτρίχωσης είναι καλύτερη;

Ποια μέθοδος αποτρίχωσης είναι καλύτερη;
Ποια μέθοδο αποτρίχωσης να διαλέξετε; 

Βρείτε τη μέθοδο αποτρίχωσης που σας ταιριάζει. 

 

Ποια μέθοδος αποτρίχωσης είναι καλύτερη;

 

Κερί 

Το κερί αποτελεί μία αρκετά διαδεδομένη μέθοδο αποτρίχωσης που την προτιμούν πολλές γυναίκες, καθώς μπορούν να την εφαρμόσουν και μόνες τους. 

Συν: Το αποτέλεσμα μπορεί να διαρκέσει μέχρι και ένα μήνα, ενώ οι τρίχες απομακρύνονται από τη ρίζα και σε βάθος χρόνου αποδυναμώνονται.

Πλην: Η αποτρίχωση με κερί μπορεί να σας πονέσει αφενός και αφετέρου πρέπει να περιμένετε ένα διάστημα μέχρι να μεγαλώσουν αρκετά οι τρίχες ώστε να τις τραβήξετε και να τις αφαιρέσετε με τις αποτριχωτικές ταινίες. 

 

Χαλάουα

Η χαλάουα είναι ένα μείγμα ζάχαρης και νερού. Η αποτρίχωση με χαλάουα κατάγεται από την Αίγυπτο, απλώνεται σε χλιαρό δέρμα και έπειτα τραβά τις τρίχες, όπως και η αποτρίχωση με κερί. Είναι απαραίτητο οι τρίχες να είναι μεγάλες ώστε να τις πιάσει η χαλάουα, για να είναι αποτελεσματική η αποτρίχωση.

Συν: Οι τρίχες αργούν να ξαναβγούν.

Πλην: Είναι κάπως επίπονη μέθοδος αποτρίχωσης και αν έχετε ευαίσθητο δέρμα είναι πιθανό να εμφανίσετε ερεθισμούς.

 

Αποτριχωτικές κρέμες 

Ήταν περισσότερο διαδεδομένες και δημοφιλείς παλαιότερα, όμως υπάρχουν πολλές γυναίκες και σήμερα που προτιμούν τη συγκεκριμένη μέθοδο για την αφαίρεση της τριχοφυΐας τους.

Συν: Είναι εύκολες στη χρήση τους, δεν κοστίζουν πολύ, έχουν γρήγορα και ανώδυνα αποτελέσματα και αφήνουν το δέρμα απαλό.

Πλην: Καθώς οι τρίχες δεν αφαιρούνται από τη ρίζα, το αποτέλεσμα κρατά για λιγότερο χρονικό διάστημα σε σχέση με άλλες μεθόδους ριζικής αποτρίχωσης.

 

Ξυράφι

Με αφρό ξυρίσματος ή απλώς αφρόλουτρο, το ξύρισμα αποτελεί έναν εξαιρετικά δημοφιλή και οικονομικό τρόπο για να απομακρύνετε την τριχοφυΐα σας. 

Συν: Είναι εύκολο, γρήγορο και αφήνει το δέρμα βελούδινο.

Πλην: Οι τρίχες βγαίνουν ξανά γρήγορα, ενώ γίνονται με τον καιρό πιο άγριες και σκούρες στο χρώμα. Ακόμη, είναι πιθανοί και οι τραυματισμοί. 

 

 

Lazer

Το laser αποτελεί την πιο σύγχρονη μορφή μόνιμης αποτρίχωσης. Μπορείτε να την εφαρμόσετε σε κέντρα αισθητικής ή σε ιατρεία.

Συν: Μετά από έναν ορισμένο αριθμό συνεδριών που ποικίλει από άτομο σε άτομο και από περιοχή σε περιοχή του σώματος, η αποτρίχωση είναι μόνιμη και ριζική. 

Πλην: Αποτελεί την πιο ακριβή μέθοδο αποτρίχωσης συγκριτικά με τις προηγούμενες, καθώς το κόστος είναι συχνά τσιμπημένο. Ωστόσο, ολοένα και περισσότερο υπάρχουν προσφορές στην αγορά. 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!