Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Περπάτημα ή τρέξιμο: Ποιο να διαλέξετε και γιατί;

Περπάτημα ή τρέξιμο: Ποιο να διαλέξετε και γιατί;

Περπάτημα ή τρέξιμο: Ποιο να διαλέξετε και γιατί;
Πόσες θερμίδες θα κάψετε και ποια είναι η κατάλληλη άσκηση για εσάς. 

Αν αναρωτιέστε ποια είναι η καταλληλότερη άσκηση για εσάς και θέλετε να απαντήσετε στο δίλλημα τρέξιμο ή περπάτημα σας έχουμε κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες. 

Να περπατά κανείς ή να τρέχει; Ιδού η απορία… 

 

 

Περπάτημα.

Θα το έχετε διαπιστώσει και εσείς πως μετά από έναν ήπιο περίπατο αισθάνεστε πιο χαλαροί και ήρεμοι. Αυτό συμβαίνει γιατί το περπάτημα μας αποσυμφορίζει και μας αναζωογονεί, ενώ παράλληλα μας βοηθά να κρατηθούμε σε φόρμα και να αδυνατίσουμε. 40 λεπτά περπάτημα την ημέρα μέτριας έντασης ενεργοποιούν τον μεταβολισμό μας και ωθούν τον οργανισμό να κάνει περισσότερες καύσεις και άρα να κάψει λίπος. Μάλιστα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών μισή ώρα περπάτημα οδηγεί σε κάψιμο περίπου 100-120 θερμίδων. Όχι κι άσχημα! Όμως δεν είναι μόνο αυτό ένα σημαντικό όφελος από το περπάτημα. Αν έχετε διάφορα ζητήματα με τις αρθρώσεις σας, έχετε πόνους ή παλαιούς τραυματισμούς και είστε αρχάριοι στην άσκηση, το περπάτημα είναι ιδανικό για την περίπτωσή σας, καθώς δεν καταπονεί τόσο τις αρθρώσεις όσο το τρέξιμο και δεν θα σας δυσκολέψει τόσο. 

Βάλτε το λοιπόν στην καθημερινότητά σας γιατί ιδιαίτερα με αυτές τις συνθήκες μπορείτε να το κάνετε, ώστε να διατηρήσετε τη γραμμή σας, να χάσετε αν θέλετε βάρος, να νιώθετε καλύτερα και να απομακρύνετε τα άγχη και τις αγωνίες της ημέρας που μας ταλαιπωρούν όλους. 

 

 

 

Τρέξιμο. 

Αν όμως θέλετε να χάσετε πιο γρήγορα κάποια κιλά και να κουραστείτε λίγο περισσότερο, τότε το τρέξιμο είναι το είδος άσκησης που πρέπει να επιλέξετε. Αν δεν έχετε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα όπως καταπονημένες ή χαλαρές αρθρώσεις και είστε εραστής της δράσης, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε τα κατάλληλα αθλητικά παπούτσια, να στείλετε τον αριθμό 6 για τις μετακινήσεις και φυσικά να πάρετε μαζί σας τα ακουστικά σας. Ανάλογα με τον ρυθμό που τρέχετε, την προσπάθεια που καταβάλλετε και τα κιλά σας μπορείτε σε μισή ώρα να ξεφορτωθείτε από πάνω σας από 250 έως και 350 και πλέον θερμίδες. Ενώ πριν και μετά το τρέξιμο μην ξεχάσετε οπωσδήποτε τις διατάσεις, ζεσταίνουν τους μυς και σας θωρακίζουν από τραυματισμούς. 

Και μην ξεχνάτε: Το τρέξιμο συμβάλλει στη δημιουργία συναισθημάτων ψυχικής ανάτασης, ευφορίας και ευτυχίας, καταπολεμώντας συνολικά την κατάθλιψη. 

 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!