Home / Beauty  / Περιποίηση ποδιών στο σπίτι

Περιποίηση ποδιών στο σπίτι

Περιποίηση ποδιών στο σπίτι
Όμορφα και μαλακά πέλματα με pedicure στο σπίτι. 

4 tips για περιποίηση ποδιών στο σπίτι. 

 

Περιποίηση ποδιών στο σπίτι

 

 

#1 Δημιουργήστε το δικό σας υπέροχο foot spa. 

Αφού πρώτα αφαιρέσετε εντελώς το μανό από τα νύχια τα ποδιών σας, φτιάξτε το δικό σας spa στο οποίο θα μουλιάσετε τα πόδια σας. Πώς; Γεμίστε μία μεγάλη λεκάνη με ζεστό νερό με το αγαπημένο σας σαπούνι και αφήστε τα πόδια σας να μουλιάσουν για τουλάχιστον 15 λεπτά. Αυτή είναι μία καταπληκτική στιγμή για να χαλαρώσετε. 

Extra tip: Αν υποφέρετε από κακοσμία ποδιών, κάντε μασάζ με λεμόνι μετά το spa για να καταπολεμήσετε την άσχημη μυρωδιά. 

 

#2 Απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα.

Ήρθε η στιγμή για το απολύτως απαραίτητο scrub. Υπάρχουν δύο τρόποι για να απαλλαγείτε από το νεκρό δέρμα και να κάνετε απολέπιση στα πέλματά σας. Μπορείτε όσο μουλιάζετε τα άκρα σας να χρησιμοποιήσετε ποσότητα μαγειρικής σόδας και να κάνετε ελαφρύ μασάζ ή αφού στεγνώσετε τα πόδια σας να χρησιμοποιήσετε μία ράσπα για να απομακρύνετε το σκληρό δέρμα. 

 

#3 Ώρα για μανό. 

Χρησιμοποιήστε μία λίμα, προτιμήστε τις χάρτινες λίμες, που δεν φθείρουν τα νύχια για να δώσετε σχήμα στα νύχια σας και αν χρειαστεί χρησιμοποιήστε ψαλιδάκι ή νυχοκόπτη. Έπειτα, βάψτε τα με το αγαπημένο σας μανό και για να γυαλίζουν μην ξεχάσετε το top coat.  

 

#4 Ενυδάτωση παρακαλώ!

Μετά την απολέπιση και το pedicure σειρά έχει η ενυδάτωση της επιδερμίδας των ποδιών σας. Μία κρέμα ενυδάτωσης και επανόρθωσης ποδιών είναι αυτό που χρειάζεστε. Προτιμήστε κρέμες που περιέχουν ισχυρά ενυδατικά και μαλακτικά στοιχεία, όπως λάδι ελιάς, αλόη βέρα, κάσια, λεμόνι, ψευδάργυρο, βιταμίνη Α, C και Ε. Όταν απλώνετε την ενυδατική κρέμα στα πέλματά σας μπορείτε να κάνετε και μασάζ ώστε να ενισχύσετε την κυκλοφορία του αίματος και να αισθάνεστε πιο “ελαφριά” τα πόδια σας.

Είστε έτοιμες!

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!