Home / Beauty  / Μαλλιά και περιποίηση στο σπίτι: Τι προτείνουν οι hair experts

Μαλλιά και περιποίηση στο σπίτι: Τι προτείνουν οι hair experts

Μαλλιά και περιποίηση στο σπίτι: Τι προτείνουν οι hair experts
Tips για να αποκτήσετε πιο δυνατά μαλλιά, που ακτινοβολούν από υγεία.

Δεν χρειάζεται να επισκεφθείτε κομμωτήριο αλλά ούτε και να κουρέψετε μόνες σας τα μαλλιά σας γιατί θεωρείτε πως έχουν καταστραφεί. Φτιάξαμε έναν μίνι οδηγό για περιποίηση των μαλλιών στο σπίτι ώστε να έχετε πάντοτε υγιή και δυνατά μαλλιά.  

 

Μαλλιά και περιποίηση στο σπίτι: Τι προτείνουν οι hair experts

Τι προτείνουν οι hair experts για να περιποιηθείτε σωστά τα μαλλιά σας στο σπίτι.

 

 

 

Μην παραλείπετε το μασάζ.

Μην το ξεχνάτε γιατί είναι πολύ σημαντικό για την υγεία της τρίχας. Κάντε μασάζ στο κρανίο σας σε τακτική βάση και βοηθήστε την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα του κεφαλιού. Το ελαφρύ μασάζ ευνοεί τα πιο δυνατά μαλλιά, συμβάλλει στην αποφυγή της πιτυρίδας και τέλος στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. 

 

Κεφάλαιο στέγνωμα: η λέξη “φυσικό” είναι το κλειδί. 

Οι υψηλές θερμοκρασίες που παράγει το σεσουάρ μαλλιών είναι πραγματικά επιβλαβείς για την τρίχα. Η υψηλή θερμοκρασία ξηραίνει την τρίχα, κάνει τα μαλλιά πιο ευάλωτα σε σπάσιμο και ψαλίδα και φυσικά πιο θαμπά. Για να περιποιηθείτε μακροπρόθεσμα τα μαλλιά σας και να τα κρατήσετε υγιή το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αποφύγετε τα σεσουάρ και να αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώνουν φυσικά. 

 

Ενυδάτωση με υλικά που έχουμε στο σπίτι. 

Το πιο θαυματουργό έλαιο που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας και μπορεί να ενυδατώσει και να θρέψει τα μαλλιά μας σε βάθος είναι το ελαιόλαδο. Χρησιμοποιήστε το σε μάσκες μαλλιών μία φορά την εβδομάδα σε συνδυασμό με άλλα υλικά ή και μόνο του 2 με 3 φορές την εβδομάδα, απλώνοντάς το από την μέση μέχρι και τις άκρες των μαλλιών σας. Απλώστε λοιπόν μία γενναία ποσότητα και αφήστε το να δράσει τουλάχιστον μία ώρα ή ακόμη και όλο το βράδυ. Στη συνέχεια προχωρήστε στο λούσιμο των μαλλιών σας. 

 
Εμπιστευθείτε το καστορέλαιο. 

Είναι κι αυτό μαγικό έλαιο που μπορείτε να χρησιμοποιείτε ως θεραπεία μαλλιών σε εβδομαδιαία βάση. Το καστορέλαιο δρα κατά της τριχόπτωσης και της ψαλίδας, προσφέρει άμεση ενυδάτωση σε ταλαιπωρημένα και αφυδατωμένα μαλλιά, ενώ χάρη στα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα που περιέχει κάνει τα μαλλιά μας πιο πυκνά και πλούσια.  

 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!