Home / Good Life  / Art & Culture  / Περιηγηθείτε τώρα online στην μεγαλειώδη σκάλα του Μιλάνου!

Περιηγηθείτε τώρα online στην μεγαλειώδη σκάλα του Μιλάνου!

 

 

Το ιστορικό αρχείο της όπερας του Μιλάνου διατίθενται τώρα και online μέσω του Google & Arts. Μερικές από τις σημαντικότερες παραγωγές των τελευταίων 20 ετών έχουν ανοίξει δωρεάν καθώς και η πρόσβαση στον ιστορικό κατάλογο των σκηνών από το 1778 έως το 1920.

 

Η σκάλα του Μιλάνου ή αλλιώς ο ναός της όπερας πήρε την ονομασία της από την ομώνυμη πλατεία του Μιλάνου όπου και βρίσκεται, την Piazza della Scala. Τα κύρια καλλιτεχνικά δρώμενα του θεάτρου, είναι η όπερα, οι παραστάσεις μπαλέτου και οι συναυλίες κλασικής μουσικής.

 

 

Η Μαρία Κάλλας στο Fedora του 1955

 

Χάρη στην πλατφόρμα Google που είναι αφιερωμένη στην τέχνη, είναι πλέον δυνατή η περιήγηση 259 χιλιάδων εικόνων που ψηφιοποιήθηκαν από το αρχείο του ιστορικού θεάτρου. Περπατήστε στη σκηνή και παρακολουθήσετε ένα μπαλέτο από το Royal Palco, εξερευνήστε τα παρασκήνια ανάμεσα σε χιλιάδες συλλεκτικά κοστούμια, παρατηρώντας τα σε πολύ υψηλή ευκρίνεια μέχρι τις μικρότερες λεπτομέρειες.  Στο αρχείο διατίθενται τα διασημότερα έργα, από τη Μήδεια με τη Μαρία Κάλλας έως την Τραβιάτα της Λίλιανα Καβάνι. Παρατηρήστε τις σκηνές που δημιούργησαν και υπέγραψαν καλλιτέχνες όπως ο Giorgio De Chirico μέχρι και τον David Hockney. 

 

 

David Hockney scene

 

 Με κάμερα υψηλής ανάλυσης μπορείτε να περπατήσετε στο θέατρο και στην σκηνή, να περιηγηθείτε στο βιομηχανικό εργαστήριο, όπου οι τεχνίτες δημιουργούν απίστευτες σκηνές, στηρίγματα και σχεδόν χίλιες στολές κάθε χρόνο, συμπεριλαμβανομένων της ιστορικής κληρονομιάς είναι οι δημιουργίες σχεδιαστών όπως ο Gianni Versace και ο Yves Saint Laurent. Βυθιστείτε στα υπέροχα κοστούμια των παραστάσεων.

 

 

Το κοστούμι του Pier Luigi Pizzi για τη Marilyn Horne ως Jocasta στο Oedipus Rex του Stravinsky

 

 

Για τους λάτρεις της μουσικής έχουν διατεθεί περισσότερες από 259 χιλιάδες εικόνες ψηφιοποιημένες από το αρχείο του θεάτρου. Το μοναδικό έργο Nabucco του Giuseppe Verdi, μια από τις διασημότερες όπερες που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1842 στη «Σκάλα του Μιλάνου».

 

 

 

 

Ανακαλύψτε την ιστορική σκάλα του Μιλάνου εδώ!

 

 

 

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein