Home / Wellness  / Mind  / Πείτε αντίο στην πεσμένη διάθεση!

Πείτε αντίο στην πεσμένη διάθεση!

Πως να αντιμετωπίσετε την πεσμένη διάθεση

Έχετε πεσμένη διάθεση; Αν διανύετε μία περίοδο που όλα σας φαίνονται σκούρα και οι χαρούμενες στιγμές γίνονται όλο και λιγότερες, πρέπει να αναλάβετε αμέσως δράση. Πώς;

Πείτε αντίο στις αρνητικές σκέψεις

Μπορεί να προέρχονται από αρνητικούς ανθρώπους ή από εσάς τους ίδιους. Το μόνο σίγουρο είναι πως οφείλετε στον εαυτό σας, να εμποδίζετε τις αρνητικές σκέψεις και την μιζέρια που αυτές συνεπάγονται. Όταν για παράδειγμα έχετε μία δύσκολη μέρα και η κακή διάθεση σας έχει κυριεύσει, προτιμήστε να συναναστραφείτε με χαρούμενους και αισιόδοξους ανθρώπους, περιχαρακώνοντας την ήδη κακή σας διάθεση.

Αφήστε το κινητό και βγείτε έξω

Το να κάθεστε όλη μέρα στα social media δεν θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα. Πιάστε το κινητό σας μόνο για να κανονίσετε έξοδο και στην συνέχεια αφήστε το στην άκρη. Σχεδιάστε μία βόλτα με φίλους σας, μία έξοδο για φαγητό ή ποτό και αφιερώστε την ενέργεια και την προσοχή σας, μόνο στο να περάσετε όμορφα τη δεδομένη στιγμή.

Πείτε αντίο στην πεσμένη διάθεση!

Υγιεινή διατροφή

Η ισορροπημένη διατροφή θα σας βοηθήσει να “ανεβάσετε” τη διάθεσή σας, να νιώθετε ευεξία και να αισθάνεστε φυσικά καλύτερα. Υιοθετήστε το πρότυπο της μεσογειακής διατροφής και επενδύστε σε healthy σνακ για να τονωθείτε.  Ένα σνακ, όπως είναι ένα τραγανό φρούτο ή οι φυσικοί χυμοί, θα σας τονώσει αμέσως, γεμίζοντάς σας ενέργεια και απομακρύνοντας για λίγη ώρα την κούραση που έχει ως αποτέλεσμα την πεσμένη διάθεση.

Εμποδίστε την αφυδάτωση!

Στα πλαίσια της ισορροπημένης και σωστής διατροφής βρίσκεται και η άφθονη κατανάλωση νερού. Ξέρατε πως η αφυδάτωση ευθύνεται για το έντονο αίσθημα κούρασης, την ατονία και τους ενοχλητικούς πονοκεφάλους; Μην σπαταλάτε λοιπόν άλλο χρόνο και βάλτε στην ζωή σας το νερό. Πιείτε νερό πριν να διψάσετε και καταπολεμήστε την αφυδάτωση αμέσως.

Επενδύστε στον ενεργό τρόπο ζωής

Η τακτική σωματική άσκηση, όπως είναι το περπάτημα, ο χορός, το ποδήλατο ή το κολύμπι, θα σας κρατήσει ζωντανούς και θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε την διάθεσή σας. Με την άσκηση εξάλλου, απελευθερώνονται στον οργανισμό ορμόνες που ρυθμίζουν την διάθεσή μας.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!