Home / Wellness  / Health  / Πείτε αντίο στην κούραση με τις σωστές τροφές

Πείτε αντίο στην κούραση με τις σωστές τροφές

Πείτε αντίο στην κούραση με τις σωστές τροφές
Νικήστε την κούραση με τις κατάλληλες τροφές.

Με ποιες τροφές θα μειώσετε την κούραση; Αν θέλετε να έχετε περισσότερη ενέργεια και να απαλλαγείτε από την κούραση και τα συμπτώματα κόπωσης, εκτός από τον σωστό ύπνο, πρέπει να επενδύσετε και στη σωστή διατροφή. Συγκεντρώσαμε τις τροφές που έχουν στρατηγική σημασία για την αντιμετώπιση και τη μείωση της κούρασης. 

 

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί όταν τρώγονται ωμοί και ανάλατοι, δίνουν στο σώμα σημαντική ενέργεια και είναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά. Αποτελούν επίσης ιδανικό σνακ που αμέσως σας προσφέρει δύναμη και ζωντάνια, κρατώντας σας μακριά από τις διατροφικές ατασθαλίες. 

 

Ο ευεργετικός σολομός

Εκτός από εξαιρετικά θρεπτικός και ευεργετικός για την υγεία, ο σολομός είναι πλούσιος σε πρωτεΐνες, βιταμίνη Β6, νιασίνη και ριβοφλαβίνη, που βοηθούν στη μετατροπή της τροφής σε ενέργεια.

 

Πείτε αντίο στην κούραση με τις σωστές τροφές

 

Μέλι

Το μέλι χαρίζει άμεσα ενέργεια και διάφορα αντιοξειδωτικά συστατικά, που αποτελούν σούπερ φυσικό φάρμακο για την κόπωση. Εντάξτε το άμεσα στη διατροφή σας για να έχετε περισσότερη ενέργεια και να μειώσετε την κούραση. 

 

Γλυκοπατάτες

Must τροφή για μία ισορροπημένη διατροφή, οι γλυκοπατάτες είναι επίσης σημαντικές για την μείωση της κούρασης. Οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο, βιταμίνη C και η βιταμίνη D, η οποία συμβάλλει στην αύξηση των επιπέδων ενέργειας και άρα στην αντιμετώπιση του αισθήματος κόπωσης. 

Νερό

Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη για να διατηρήσετε την ενέργειά σας κατά τη διάρκεια της ημέρας και μπορεί ταυτόχρονα να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, και αυτό γιατί το θαυματουργό νερό βοηθά να έρθουν τα θρεπτικά συστατικά και το οξυγόνο στα κύτταρα.

 

Πείτε αντίο στην κούραση με τις σωστές τροφές

 

Ψάρια

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι τα ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχονται στα ψάρια, και στον σολομό που αναφέραμε παραπάνω, συμβάλλουν τόσο στην καλή υγεία του εγκεφάλου όσο και στη μείωση του ρυθμού απώλειας της απομνημονευτικής μας ικανότητας. Τέλος, τα αμινοξέα που περιέχουν αυξάνουν τα επίπεδα της σεροτονίνης στον εγκέφαλο, αυξάνοντας παράλληλα τη διάθεση και τονώνοντας τον οργανισμό. 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!