Home / Family  / Παιδιά και διάβασμα το καλοκαίρι

Παιδιά και διάβασμα το καλοκαίρι

kids corner reading cozyvibe
Ποια είναι η καλύτερη λύση για να είναι παραγωγικές οι διακοπές τους;

Τα σχολεία έκλεισαν, το καλοκαίρι άρχισε και τα παιδιά ξεκίνησαν τις διακοπές τους. Θάλασσα, μπάνια και παιχνίδια με τους φίλους για τα μικρά παιδιά. Πολλοί γονείς όμως ,αναρωτιούνται αν τα παιδιά τους θα πρέπει να διαβάζουν και το καλοκαίρι.

Η αλήθεια βρίσκεται στο «μέτρον άριστον». Οι επιστήμονες ισχυρίζονται πως το καλοκαίρι τα παιδιά πρέπει να έρχονται σε επαφή με κάποια μαθησιακή διαδικασία. Αυτό όμως δεν σημαίνει, να σταματούν να διασκεδάζουν ή να καταπιέζονται.

Τα παιδιά μικρής ηλικίας που έμαθαν τώρα να διαβάζουν και να γράφουν μπορούν να εξασκήσουν αυτή τους τη δεξιότητα μέσα από την ανάγνωση μικρών λογοτεχνικών βιβλίων ή με το να λύνουν κάποια ευχάριστα σταυρόλεξα που ανταποκρίνονται στην ηλικία τους.

Τα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας αφού κάνουν ένα μεγάλο διάλειμμα μετά τις εξετάσεις τους μπορούν να διαβάσουν κάποιο λογοτεχνικό βιβλίο που θα αναπτύξει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Ένα καλό λογοτεχνικό βιβλίο είναι ωφέλιμο για όλη τη χρονιά, ειδικά για το καλοκαίρι που υπάρχει αρκετός ελεύθερος χρόνος.

Το καλοκαίρι λοιπόν, τα παιδιά μπορούν να διαβάσουν κάποιο βιβλίο για την ψυχαγωγία τους χωρίς όμως να παραμελήσουν την ανεμελιά, τα παιχνίδια στη θάλασσα, τις διασκεδαστικές βόλτες με τους φίλους, τα πολλά παγωτά.

Το καλοκαίρι δικαιωματικά ανήκει στα παιδιά!

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!