Home / Family  / Παιδί και καλοκαίρι

Παιδί και καλοκαίρι

Παιδί και καλοκαίρι
Απολαύστε το καλοκαίρι με ασφάλεια. 

Απολαύστε τον ήλιο και τη θάλασσα, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια των παιδιών σας. 

 

Κρατήστε τα ενυδατωμένα.

Τα παιδιά έχουν αυξημένη ανάγκη από νερό και πρέπει να είναι συνεχώς ενυδατωμένα όλο τον χρόνο, και ιδιαίτερα το καλοκαίρι, καθώς θέλουν να παίζουν ή να τρέχουν, ιδρώνουν και βρίσκονται συνεχώς σε κίνηση. Επίσης, το γεγονός ότι βρίσκονται κάτω από τον ήλιο, επιβάλλει τα παιδιά να πίνουν πολύ νερό, χυμούς και να τρώνε πολλά φρούτα για να αποφύγουν την αφυδάτωση. Ακόμη, πρέπει να έχετε στο μυαλό σας πως όσο πιο μικρό είναι το παιδί, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη του για υγρά. Οπότε, δεν περιμένουμε τα παιδιά να διψάσουν για να πιουν νερό, αλλά τους δίνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα υγρά για να κρατήσουμε ενυδατωμένα.

 

Αποφύγετε την θερμοπληξία.

Εκτός από τη έκθεση στον ήλιο, η οποία όπως θα γνωρίζετε είναι πολύ επικίνδυνη και εγκυμονεί τον κίνδυνο θερμοπληξίας, οι κλειστοί α χώροι αν και σκιεροί, στους οποίους η θερμοκρασία είναι πολλή υψηλή είναι επίσης πολύ επικίνδυνοι. Ο πυρετός, η ζάλη, ο έντονος πονοκέφαλος, οι «κοκκινίλες», η νωθρότητα στο πρόσωπο του παιδιού και σε ορισμένες περιπτώσεις οι εμετοί είναι κάποια από τα συμπτώματα που μαρτυρούν πως το παιδί μπορεί να έχει πάσχει από θερμοπληξία. 

 

 

 

Προστατέψτε τα με τον σωστό ρουχισμό. 

Αποφύγετε τα σκούρα χρώματα στα ρούχα των παιδιών γιατί απορροφούν την θερμότητα και προτιμήστε λευκά ή ανοιχτόχρωμα ρούχα. Αποφύγετε τα συνθετικά και προτιμήστε τα βαμβακερά ρούχα και μην ξεχνάτε να τους φοράτε πάντοτε καπελάκι, γυαλιά ηλίου και αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας. 

 

Οδηγίες προς ναυτιλομένους. 

Προτιμήστε να πάτε για μπανάκια στη θάλασσα ή πολύ νωρίς το πρωί ή το απογευματάκι, καθώς το διάστημα μεταξύ 12 το μεσημέρι μέχρι και 3 είναι απαγορευτικό για την έκθεση των παιδιών στον ήλιο, καθώς ο ήλιος καίει πάρα πολύ. Πριν ακόμη ξεκινήσετε για τη θάλασσα βάλτε τους μία γενναία ποσότητα αντηλιακής κρέμας σε όλο το σώμα, τα καπελάκια τους και τα γυαλιά ηλίου. Όταν οι μικροί κολυμβητές παίζουν στην άμμο ή στη θάλασσα βρέξτε το καπελάκι τους, πάρτε ειδικά ολόσωμα μαγιό για να προστατευτούν από τον ήλιο ή φορέστε τους ένα λευκό μπλουζάκι. Τέλος, μην ξεχνάτε να έχετε μαζί σας νερό, χυμούς ή φρουτάκια για υγιεινά σνακ. 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!