Home / Good Life  / Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Η προστασία του είναι προτεραιότητα όχι επιλογή

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Η προστασία του είναι προτεραιότητα όχι επιλογή

 
Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

 

Ο κορονοϊός μας απέδειξε ότι είμαστε τελικά ικανοί να προβούμε σε σημαντικές αλλαγές με στόχο την προστασία μας. Οπότε τώρα μπορούμε να αποπειραθούμε να επιλύσουμε αμφότερες τις κρίσεις συγχρόνως, ξοδεύοντας κατ’ αρχάς με τρόπο βιώσιμο και έχοντας κατά νου μια πράσινη παγκόσμια οικονομία.

 

 

 

 

Το θέμα για το 2020 είναι: «Ώρα για την Φύση». Τα τρόφιμα που τρώμε, ο αέρας που αναπνέουμε, το νερό που πίνουμε και το κλίμα που καθιστά τον πλανήτη μας κατοικήσιμο, όλα προέρχονται από τη φύση. Είναι η φύση που μας στέλνει το μήνυμα: Για να φροντίζουμε τον εαυτό μας πρέπει να φροντίζουμε τη φύση.

 

 

 

 

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις συγκλονιστικές ομιλίες της Greta Thunberg με τίτλο: «Η ζωή μας είναι στα χέρια σας». Η κραυγή αγωνίας για το άμεσο μέλλον είναι απαραίτητο να εισακουσθεί. Η κλιματική αλλαγή απαιτεί άμεση δράση. Το οικονομικό μοντέλο μιας αέναης οικονομικής μεγέθυνσης δεν συμβαδίζει με το μέλλον της ανθρωπότητας και οι αγωνίες της νέας γενιάς πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψιν από τους υπευθύνους για τη λήψη αποφάσεων.

 

 

 

 

Η κλιματική αλλαγή απειλεί τον τρόπο ζωής μας πιο πολύ από ποτέ άλλοτε. Περισσότεροι από 8.500 θάνατοι γίνονται κάθε χρόνο από την ατμοσφαιρική ρύπανση στην Ελλάδα.

Συμβάλλουμε όλοι στην επιδείνωση του προβλήματος αλλά συγχρόνως αποτελούμε δυνητικά μέρος της λύσης.

 

 

 

 

Αυτή η ημέρα, θεσπίστηκε για να μας υπενθυμίζει έναν τρόπο ζωής που στηρίζεται στο χρέος μας να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά τουλάχιστον τους κοινούς πόρους που μας κληροδότησε η προηγούμενη, αλώβητους και αναβαθμισμένους.

Ας δούμε την μοναδική κληρονομιά της Ελλάδας και πως η φύση είναι η πραγματική δημιουργός ενώ πρέπει όλοι μαζί να προστατεύουμε το περιβάλλον μας!

 

 

 

Ήπειρος

Δρακόλιμνη του Σμόλικα

 

 

Λήμνος

Η έρημος της Λήμνου

Ηφαιστειογενή παραλία, Φαρακλό της Λήμνου

 

 

Μήλος

Ηφαιστειογενή βράχια Σαρακήνικο

 

 

Κεφαλονιά

Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης

 

 

Ζάκυνθος

Blue Caves

 

 

Κρήτη

Η παραλία Πρέβελη

Η λιμνοθάλασσα του Μπάλου, Κρήτη

Το φαράγγι της Σαμαριάς

 

 

 

Μεσσηνία

Καταράκτες Πολυλίμνιο

 

 

Σέρρες

Η λίμνη Κερκίνη

 

 

Κίμωλος

Το σκιάδι

 

 

 

Μεσσηνία

Το νησάκι της Σαπιέντζας

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein