Home / Lifestyle  / Πέννυ Βόμβα: Η σχεδιάστρια που λατρεύουν οι celebrities

Πέννυ Βόμβα: Η σχεδιάστρια που λατρεύουν οι celebrities

cozy vibe made in Greece penny vomva
Η δημιουργός του brand RIEN μας συστήνεται.

Οι δημιουργίες της και κυρίως οι τσάντες της έχουν αγαπηθεί από fashion icons και celebrities, αφού πάνω απ’ όλα γνωρίζει καλά τους κανόνες του στυλ, που δε χρειάζεται πολλά για να είναι μοναδικό. Η Πέννυ Βόμβα σχεδιάζει ρούχα και αξεσουάρ, τα οποία συνδυάζουν άψογα την κομψότητα με τη διαχρονικότητα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι δεν πέρασαν απαρατήρητα από τη Heidi Klum…

 

Πώς προέκυψε το όνομα του brand; Τι κρύβεται πίσω από την επιλογή της γαλλικής λέξης “rien”;

Η φιλοσοφία πίσω από το brand και το μότο μου σαν άνθρωπος είναι: “Δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα (RIEN), για να είσαι στη μόδα”. Έτσι προέκυψε και το όνομα του brand. Δε χρειάζεται να προσπαθήσεις, η θηλυκότητα και η κομψότητα “πηγάζoυν” από μέσα σου. Τα ρούχα ή τα αξεσουάρ είναι εδώ για να μας βοηθήσουν να δείξουμε τη μοναδικότητα μας και να μας “συντροφεύουν” στις όμορφες στιγμές μας. H απουσία της προσπάθειας, και η ελευθέρια του κάθε ανθρώπου είναι τα στοιχεία που ορίζουν το στυλ κάποιου.

Πρωταρχικός μου στόχος είναι πάντα η πολυτέλεια, από την επιλογή των υλικών μέχρι το τελικό αποτέλεσμα, η άνεση παράλληλα με την κομψότητα σε όλες τις στιγμές της καθημερινότητας.

 

 

Από πού εμπνέεστε για τη δημιουργία των συλλογών σας και τι περιλαμβάνουν συνήθως αυτές; Υπάρχουν κάποια σταθερά στοιχεία που τις χαρακτηρίζουν;

Έμπνευση μου δίνει η μουσική, η οποία με βοηθάει να φανταστώ εικόνες, τις οποίες “μεταφέρω” στις δημιουργίες μου. Επίσης, έμπνευση αποτελούν τα ταξίδια, ο χορός , όπως και όλες οι μορφές Τέχνης, ουσιαστικά οτιδήποτε με συγκινεί και μου προκαλεί συναισθήματα. Στο επίκεντρο, όμως, σαν έμπνευση βρίσκεται πάντα η γυναίκα και η σκέψη πως δημιουργώ κάτι που θα το φορέσει σε μια ευτυχισμένη στιγμή της. Η γυναίκα, που δε συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο, και προτεραιότητα της είναι να καλύψει τις ανάγκες της για διαχρονικότητα, ομορφιά και πολυτέλεια.

 

cozy vibe made in Greece penny vomva

aw 17-18 “Black swan collection”

 

 

cozy vibe made in Greece penny vomva cozy vibe made in Greece penny vomva

aw 17-18 “Black swan collection”

 

Μιλήστε μας για τη διαδρομή σας από τον χώρο των τουριστικών σε εκείνον της μόδας. Ήταν μια εσωτερική ανάγκη να ασχοληθείτε με τον σχεδιασμό;

Ενώ είχα σπουδάσει Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων στη Γενεύη, η αγάπη μου για τη μόδα με κέρδισε και με οδήγησε στη Σχολή Βελουδάκη στην Αθήνα, όπου και σπούδασα fashion design. Στη συνέχεια εργάστηκα στον χώρο της μόδας και κάποια στιγμή θεώρησα ότι είχε έρθει η ώρα να κάνω το επόμενο βήμα, δημιουργώντας το brand RIEN. Οι σπουδές μου στη διοίκηση με βοηθούν στο πώς να το διαχειριστώ, γιατί εκτός από το καλλιτεχνικό κομμάτι, πάνω απ’ όλα αποτελεί μια επιχείρηση.

 

 

Πολλές είναι οι celebrities στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, που επιλέγουν τις δημιουργίες σας. Ποιο θεωρείτε ότι είναι το “μυστικό” της επιτυχίας σας; Από το ξεκίνημα του brand μέχρι και σήμερα, ποια η μεγαλύτερη επιτυχία που έχετε βιώσει;

Είναι χαρά μου είναι που έχουν επιλέξει δημιουργίες μου celebrities, όπως η Heidi Klum, η Τάμτα, η Σοφία Καρβέλα κ.α.. Νομίζω ότι η μεγαλύτερη επιτυχία που έχω βιώσει είναι όταν γνώρισα προσωπικά την Heidi Klum στο κατάστημα της Μύκονου. Το γεγονός ότι μια γυναίκα από τον διεθνή χώρο της μόδας, μοντέλο αλλά και παρουσιάστρια του “Project Runway”, η οποία έχει συνεργαστεί με τους πιο καταξιωμένους σχεδιαστές στον κόσμο, επέλεξε ρούχα και τσάντα από την collection μου, με κάνει να νιώθω απίστευτη χαρά και μου δίνει δύναμη να συνεχίσω.

Το μυστικό της επιτυχίας είναι ότι όλες οι δημιουργίες του brand (δερμάτινες τσάντες, ρούχα, μαγιό) σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στην Ελλάδα, προσφέροντας μέγιστη ποιότητα, σε συνδυασμό με μια πολυτελή απλότητα και μινιμαλιστική αισθητική.

 

 

cozy vibe made in Greece penny vomva

aw 17-18 “Black swan collection”

 

Όπως είπατε, όλες οι δημιουργίες σας σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στην Ελλάδα, ενώ “ταξιδεύουν” και εκτός ελληνικών συνόρων, καθώς βρίσκονται σε boutiques από τις ΗΠΑ μέχρι και τις χώρες της Μέσης Ανατολής. Πόσο δύσκολο είναι να δημιουργεί κανείς στην Ελλάδα της κρίσης; Δε σκεφτήκατε ποτέ την επιλογή του εξωτερικού;

Όλα αυτά τα χρόνια το brand έχει μια συνεχή εξέλιξη, συμμετείχε στην “Prêt-a-Porter Atmosphere” στο Παρίσι, στην Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας και στην έκθεση μόδας “Scoop International” στο Λονδίνο. Το 2013 άνοιξε και η boutique στην Μύκονο, που έχει βοηθήσει πολύ, ώστε το brand να αποκτήσει συνεργασίες με καταστήματα στο εξωτερικό, όπως στην Ελβετία, Λίβανο, Κουβέιτ, Σαουδική Αραβία, Ισπανία, Ιταλία κα. Οι δυσκολίες του να δημιουργείς στην Ελλάδα της κρίσης, ουσιαστικά έχουν να κάνουν σε πρώτο επίπεδο με το κόστος κατασκευής. Ξεκινάς να δημιουργείς κάτι με μεγαλύτερο κόστος από αυτό που θα υπήρχε, αν η παραγωγή γινόταν σε μια άλλη χώρα, αλλά ουσιαστικά το συγκεριμένο κόστος είναι που κάνει και το τελικό αποτέλεσμα να ξεχωρίζει. Αυτό είναι και το πρωταρχικό μας μέλημα στο brand RIEN: να συνδυάζουμε τη μέγιστη ποιότητα με την πολυτέλεια.

Δε σκέφτηκα ποτέ να επιλέξω το εξωτερικό, γιατί δε μου αρέσει να κάνω εκπτώσεις στη δουλειά μου. Επίσης, μπορώ να παρακολουθώ όλα τα στάδια της παραγωγής καθημερινά. Αντιμετωπίζω το προϊόν μου με αγάπη, και αυτό είναι κάτι που συμβαίνει από τον άνθρωπο που με βοηθάει με την παραγωγή, μέχρι τη γυναίκα, η οποία θα μας επιλέξει.

 

 

Σήμα κατατεθέν σας είναι οι δερμάτινες, χειροποίητες τσάντες σας σε παστέλ αποχρώσεις, τις οποίες πρωτοεμπνευστήκατε από τις κλασικές grocery bags, και κρατούν πολλές διάσημες κυρίες. Ποια πιστεύετε ότι είναι τα στοιχεία που τις έκαναν από την αρχή τόσο αγαπητές στις fashionistas;

Έντονη σχεδιαστική ταυτότητα, διαχρονικό design, επιλογή των καλύτερων δερμάτων από όλο τον κόσμο και, τέλος, η προσεκτική παρακολούθηση σε κάθε βήμα της χειροποίητης παραγωγής, είναι τα στάδια που ακολουθούνται πιστά για τη δημιουργία κάθε τσάντας, καθώς και τα στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει. Το αποτέλεσμα εκπληρώνει τις επιθυμίες της γυναίκας RIEN, για μέγιστη ποιότητα και εκλεπτυσμένη μινιμαλιστική αισθητική.

 

cozy vibe made in Greece penny vomva

cozy vibe made in Greece penny vomva cozy vibe made in Greece penny vomva

cozy vibe made in Greece penny vomva

 

Πώς θα περιγράφατε το προσωπικό σας στυλ και σε τι βαθμό αυτό “αντανακλάται” στις δημιουργίες σας;

Tο μότο μου σαν άνθρωπος είναι: “Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα (RIEN), για να είσαι στη μόδα”. Ουσιαστικά, έτσι αντιμετωπίζω και τη μόδα στην καθημερινότητά μου. Ντύνομαι σύμφωνα με το πώς αισθάνομαι, χωρίς να συμβαίνει κάτι επιτηδευμένα. Ποτέ δεν προετοιμάζω τι θα φορέσω, γιατί πολύ απλά δεν μπορώ να ξέρω πώς θα αισθάνομαι τη στιγμή, που θα πρέπει να πάω κάπου. Αφήνω τη διαίσθησή μου να με οδηγήσει. Σαφώς, περνάω κάποιες φάσεις, που το αποτέλεσμα είναι πιο rock, άλλες πιο boho ή ρομαντικό και αυτό φαίνεται στις collections.

Σε κάθε συλλογή υπάρχει μια πρόταση styling, από την επιλογή του μοντέλου, του χώρου που φωτογραφίζουμε, που ουσιαστικά δείχνει την έμπνευση της συλλογής. Τα κομμάτια, όμως, μπορούν να “προσαρμοστούν” σε διαφορετικές προσωπικότητες και διαφορετικές ανάγκες. Ανάλογα με το στυλ της κάθε γυναίκας, το τελικό αποτέλεσμα είναι διαφορετικό. Ένα RIEN ρούχο ή αξεσουάρ μπορεί να δείχνει ροκ, ρομαντικό ή boho, παίρνοντας στοιχεία από τη γυναίκα που τα φοράει, είτε είναι στη δουλειά είτε είναι σε κάποια προσωπική στιγμή. Ως brand πιστεύουμε, ότι τα ρούχα κ τα αξεσουάρ από παλιότερες κολεξιόν μπορούν να συνδυαστούν με αυτά της καινούργιας, χαρίζοντας έναν προσωπικό αέρα κι ένα διαχρονικό στυλ. Κανένα RIEN item δε “φεύγει” από τη μόδα, αλλά αλλάζει ύφος, αν συνδυαστεί με κάποιο από την τρέχουσα κολεξιόν. Κάθε συλλογή έρχεται σαν συνέχεια της προηγούμενης.

 

Τελικά τι χρειάζεται μια γυναίκα για να είναι κομψή και γεμάτη αυτοπεποίθηση στην καθημερινότητά της;

Χρειάζεται να αφεθεί στη διαίσθησή της, να φοράει ρούχα που την κάνουν να νιώθει όμορφη, να χρησιμοποιεί τη μόδα υπέρ της και να μην εγκλωβίζεται σε κανόνες και πρέπει. Τα ρούχα ή τα αξεσουάρ είναι εδώ για να μας βοηθήσουν να δείξουμε τη μοναδικότητά μας, και να μας συντροφεύουν στις όμορφες στιγμές μας. Αν κάτι μας κάνει να νιώθουμε καλά αυτό φαίνεται και προς τα έξω.

 

 

Λίγα λόγια για την ανοιξιάτικη/καλοκαιρινή συλλογή. Ποια κομμάτια της ξεχωρίζετε;

Η συλλογή για το καλοκαίρι 2018 έρχεται σαν το επόμενο βήμα, μετά τη “Black Swan” collection, έχοντας σαν έμπνευση την bohemian φιλοσοφία και τρόπο ζωής. Την ελευθερία που αποπνέει ένας bohemian άνθρωπος, η οποία αντικατοπτρίζεται και στο στυλ του. Από τη συλλογή αυτή ξεχωρίζω την gypsy heart skirt, το nelipot trousers, τη mermaid skirt και το offshoulder gypsy dress.

 

cozy vibe made in Greece penny vomva

ss18 “Meet me at the flea market collection”

 

cozy vibe made in Greece penny vomva

ss18 “Meet me at the flea market collection”

 

cozy vibe made in Greece penny vomva cozy vibe made in Greece penny vomva

ss18 “Meet me at the flea market collection”

 

cozy vibe made in Greece penny vomva cozy vibe made in Greece penny vomva

ss18 “Meet me at the flea market collection”

 

cozy vibe made in Greece penny vomva cozy vibe made in Greece penny vomva

ss18 “Meet me at the flea market collection”

 

cozy vibe made in Greece penny vomva cozy vibe made in Greece penny vomva

cozy vibe made in Greece penny vomva

 

Τι περιλαμβάνουν τα επαγγελματικά σας σχέδια; Πώς ονειρεύεστε το μέλλον του brand;

Μέσα σε 7 χρόνια το brand έχει αναπτυχθεί πολύ κρατώντας την ταυτότητά του και τις αξίες του. Θέλοντας να συνεχίσουμε να επενδύουμε στις ανάγκες της γυναίκας, συμβαδίζοντας με τις αλλαγές των εποχών, παράλληλα με την προετοιμασία της νέας collection έχουμε ξεκινήσει την ανακατασκευή του site-eshop μας, το οποίο θα παρέχει τη δυνατότητα μιας ολοκληρωμένης εμπειρίας στον κόσμο του brand.

 

 

SHOWROOM
Oλυμπιονικών 198, Nέο Ψυχικό
T. 210 7298636
[email protected]
www.nowshowroom.com

 

ATELIER & BOUTIQUE
Tριπτολέμου 2-4, Γκάζι, Αθήνα
T. 210 3420622

 

RIEN BOUTIQUE
Φλώρου Ζουγανέλη 14, Άνω Ματογιάννι, Μύκονος

Τ. 22890 77230

 

www.rien.gr

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath