Home / Good Life  / Πάπιγκο Ζαγοροχώρια: πολυτελής απόδραση στην φύση

Πάπιγκο Ζαγοροχώρια: πολυτελής απόδραση στην φύση

Πάπιγκο εξερεύνηση στην άγρια ομορφιά της Ηπείρου.

 

Ένας μοναδικός ορεινός προορισμός για τους λάτρεις της φύσης και της παράδοσης, είναι το χωριό Πάπιγκο στα Ιωάννινα. Ένας από του πιο δημοφιλείς παραδοσιακούς οικισμούς στην Ελλάδα, με θαυμάσιο τοπίο, ιδιαίτερη Ζαγορίτικη αρχιτεκτονική και φυσικό περιβάλλον περιμένει να τον εξερευνήσετε.

 

 

Η όμορφη αρχιτεκτονική του οικισμού με τα μεγάλα αρχοντικά, τα λιθόκτιστα σπίτια, και τα λιθόστρωτα δρομάκια σε συνδυασμό με την ομορφιά της φύσης και την απίστευτη θέα προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες. Ιδιαίτερα το εντυπωσιακό φυσικό του τοπίο, με τα πεντακάθαρα νερά, τις διάσημες κολυμπήθρες που βρίσκονται κοντά στον οικισμό, τους μεγαλοπρεπείς βράχους γνωστούς ως Πύργους Αστράκας, την μυθική αλπική Δρακόλιμνη και τα μοναδικά μονοπάτια της περιοχής συνθέτουν έναν ξεχωριστό προορισμό για όσους θέλουν να έρθουν σε επαφή με την φύση, να χαλαρώσουν και να ξεφύγουν από το πολύβουο αστικό τοπίο.

 

 

Το Πάπιγκο είναι χτισμένο στις πλαγιές της Τύμφης σε υψόμετρο 960 μέτρων και αποτελείται από το Μεγάλο Πάπιγκο και το Μικρό Πάπιγκο. Ένας παραδοσιακός οικισμός που προσφέρεται για τους περιπατητές που αγαπούν την φύση, τα εναλλακτικά σπορ αλλά και την ηρεμία. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν ράφτινγκ και τιούμπινγκ στο ποτάμι, ιππασία, να εξερευνήσουν τις διαδρομές της περιοχής, να κάνουν πεζοπορία ή απλά να ξεκουραστούν στα πολυτελή καταλύματα της περιοχής.

 

Που μπορείτε να μείνετε:

Μικρό Πάπιγκο 1700. Το πολυτελές ξενοδοχείο του ολυμπιονίκη Κώστα Κεντέρη και της συζύγου του Έλσας Έξαρχου Κεντέρη, είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό. Διαθέτει 29 δωμάτια και σουίτες, χώρους σπα με σάουνα, χαμάμ και πισίνα και θεωρείται ένα από τα πιο luxury ξενοδοχεία της περιοχής. Μάλιστα πρόσφατα ψηφίσθηκε ως το Καλύτερο Ορεινό Θέρετρο στη Νότια Ευρώπη, λαμβάνοντας βραβείο στα Παγκόσμια Βραβεία World Luxury Hotel Awards 2017.

 

 

 

Το πετρόχτιστο Πάνθεον, είναι ένα παραδοσιακό κατάλυμα εξίσου εντυπωσιακό και εκλεπτυσμένο. Διαθέτει 12 δωμάτια σε ρομαντικό στυλ, παραδοσιακό εστιατόριο, τζάκι και εκπληκτική θέα προς τη χαράδρα του Βίκου. Ζεστή ατμόσφαιρα, ξύλο και πολυτέλεια συνθέτουν ένα ιδανικό κατάλυμα . 

 

 

 

Ο παραδοσιακός ξενώνας Αυραγόνιο, στο κέντρο του χωριού Μεγάλο Πάπιγκο είναι ο απόλυτος συνδυασμός παράδοσης και πολυτέλειας. Διαθέτει 23 πολυτελή διαμερίσματα, τζάκι, πισίνα, εντυπωσιακή αισθητική και  προσφέρει υπέροχη θέα στο όρος Τύμφη.

 

 

Φωτογραφίες: Booking.com

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!