Home / Cozyhome  / Ο designer Μιχάλης Αναστασιάδης σε μία ξεχωριστή έκθεση- ρετροσπεκτίβα

Ο designer Μιχάλης Αναστασιάδης σε μία ξεχωριστή έκθεση- ρετροσπεκτίβα

Παρουσιάζει αντικείμενα – έργα τέχνης στο NiMAC.

Ο Μιχάλης Αναστασιάδης δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς μέσα από τις ξεχωριστές δημιουργίες του κατάφερε να διαγράψει μια λαμπρή διεθνή καριέρα. Έργα του έχουν φιλοξενηθεί στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου, όπως το ΜΟΜΑ και το Pompidou, ενώ έχει συνεργαστεί με εταιρείες-κολοσσούς στον χώρο στου σχεδιασμού και των κατασκευών, Flos, B&B Italia, Cassina, Herman Miller, Bang & Olufsen, Fantini, Lobmeyr, Dansk Møbelkunst και Svenskt Tenn κ.α.

Ίδρυσε το studio του στο Λονδίνο το 1994 και είναι διάσημος για τα κομψά, μινιμαλιστικού σχεδιασμού φωτιστικά του, όπως τη modular συλλογή που δημιούργησε για την εταιρεία Flos, με φωτιστικά που θυμίζουν αλυσίδες κοσμημάτων. Το 2015 δημιούργησε μια συλλογή επίπλων για τη SCP, καθώς και ποτήρια κρασιού για την Puiforcat, ενώ τελευταία σχεδίασε ένα πολυεδρικό συντριβάνι-ψύκτη, που κοσμεί την αυλή του V&A Museum στο Λονδίνο και τα αποκαλυπτήριά του έγιναν στο London Design Festival του 2018.

Ισορροπώντας ανάμεσα στην τέχνη και το design, δημιουργεί χρηστικά αντικείμενα-έργα τέχνης, όπως φωτιστικά και έπιπλα, κάποια από τα οποία έχουν παρουσιαστεί στις μόνιμες συλλογές του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Νέας Υόρκης, του Ινστιτούτου Τέχνης του Σικάγου, του Μουσείου Victoria & Albert του Λονδίνου, του MAK της Βιένης, του Συμβουλίου Καλών Τεχνών του Λονδίνου κ.α. Δουλειές του έχουν δημοσιευτεί στα διασημότερα διεθνή έντυπα, όπως η Telegraph, η Wall Street Journal, οι Financial Times και η Vogue.

Η αναδρομική έκθεση “ Things That Go Together”, θα φιλοξενείται για λίγους μόνο μήνες στο NiMAC, το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών της Λευκωσίας. Περιλαμβάνει μερικά από τα σπουδαιότερα έργα του, των τελευταίων 12 ετών, παρουσιάζει τη διαδικασία σχεδιασμού του Μιχάλη Αναστασιάδη μέσα από την έρευνά του, ολοκληρωμένα έργα από το αρχείο του studio του, αλλά και αντικείμενα από την προσωπική συλλογή του designer, τα οποία συνδέονται με την παιδική του ηλικία.

Η αναδρομική έκθεση “Things that go together”, θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούλιο του 2019.

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath