Home / Good Life  / Art & Culture  / Ο David Hockney ζωγραφίζει το εξώφυλλο της βρετανικής Vogue

Ο David Hockney ζωγραφίζει το εξώφυλλο της βρετανικής Vogue

 

Η Βρετανική Vogue για το τεύχος του Αυγούστου 2020 παρουσιάζει 14 εξώφυλλα με θέμα την βρετανική φύση. Το πρώτο εξώφυλλο που αποκάλυψε πριν την επίσημη κυκλοφορία του, είναι ζωγραφισμένο από τον David Hockney, τον μεγαλύτερο εν ζωή ζωγράφο.

 

Η Βρετανική Vogue ανέθεσε σε 14 μοναδικούς καλλιτέχνες και φωτογράφους, μεταξύ των οποίων η Nadine Ijewere, ο Nick Knight, η Lubaina Himidc και ο Tim Walker, να παρουσιάσουν την οπτική τους σε τοπία της Βρετανίας που αγαπούν. Μάλιστα, αργότερα, τα αυθεντικά έργα θα δημοπρατηθούν προς όφελος φιλανθρωπικών οργανώσεων που εργάζονται για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

 

 

 

Έργο του Tim Walker για τη βρετανική Vogue

 

 

Στο σημείωμά του, ο αρχισυντάκτης Edward Enninful εξηγεί ότι ο πυρήνας αυτού του τεύχους είναι η επανεκκίνηση. Αναφέρεται στο γεγονός ότι, όλο αυτό το διάστημα όλοι ανυπομονούν να επιστρέψουν στην κανονικότητα, σε αυτό που υπήρχε πριν. Ωστόσο, όπως παρατηρεί, «δεν υπάρχει κανονικότητα στην οποία να πρέπει να επιστρέψουμε. Αν είναι να εξελιχθούμε σε μια κατάσταση μεγαλύτερης δικαιοσύνης και ασφάλειας για τον πλανήτη και τους ανθρώπους του, το μέλλον μας δεν πρέπει να είναι ακριβώς ίδιο με το παρελθόν μας». Και, έχοντας δει, όλο αυτό το διάστημα, πώς ανένηψε ο πλανήτης καθώς η ανθρώπινη δραστηριότητα μειωνόταν, εξαιτίας της πανδημίας, συνειδητοποιεί ότι ίσως πρέπει να λάβουμε υπόψη μας περισσότερο τη φύση, να μην ξεχνάμε ότι «στον πυρήνα όλων βρίσκεται ο πλανήτης μας». Ίσως, μεταξύ άλλων, όλο αυτό που ζούμε να πρέπει να ειδωθεί και ως ένα μήνυμα ότι πρέπει να επανεξετάσουμε τη σχέση μας με τη φύση.

 

 

David Hockney

 

 

Το έργο του David Hockney παρουσιάζει μια εικόνα από το Ανατολικό Γιορκσάιρ. «Αυτή η ελαιογραφία απεικονίζει την προχωρημένη άνοιξη στο χωριό Κίλαμ», λέει ο ίδιος, για αυτό το έργο του του 2006. «Τώρα βρίσκομαι στη Νορμανδία, σε ένα μέρος παράδεισο για μένα. Έκανα 120 πίνακες του τεράστιου κήπου μας με το iPad – είναι σαν να έχεις εξοπλισμό σχεδίου και ζωγραφικής πάντα σε ετοιμότητα, και δε χρειάζεται και καθάρισμα. Είναι φανταστικό. Μια βραδιά σηκώθηκα να κατουρήσω γύρω στις τέσσερις το πρωί και είδα το μεγαλύτερο και φωτεινότερο φεγγάρι που είχα δει τον τελευταίο καιρό. Ενθουσιάστηκα και το κατέγραψα στο iPad. Η φωτογραφία είναι άχρηστη γι’ αυτό, τα σπρώχνει όλα μακριά, συμπεριλαμβανομένου του φεγγαριού».

 

 

Το πλήρες τεύχος, θα βρίσκεται σε περίπτερα και διατίθεται για ψηφιακή λήψη από την Παρασκευή 3 Ιουλίου.

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein