Home / Wellness  / Health  / Ο χρυσός δεκάλογος της σωστής αποτοξίνωσης

Ο χρυσός δεκάλογος της σωστής αποτοξίνωσης

Ο χρυσός δεκάλογος της σωστής αποτοξίνωσης
Πάντα είναι ευκαιρία για ένα αποτελεσματικό detox. 

Οι δέκα detox κανόνες που πρέπει να υιοθετήσετε στο διατροφικό σας πρόγραμμα. 

 

 

 

1. Προσθέστε στα γεύματά σας αρωματικά βότανα, λεμόνι, ξύδι (το μηλόξυδο είναι πολύ αποτοξινωτικό), μπαχαρικά και καρυκεύματα για να αποτοξινωθείτε και φυσικά να δώσετε σούπερ γεύση στο φαγητό σας. 

2. Δώστε μία ευκαιρία στα βιολογικά προϊόντα που δεν περιέχουν φυτοφάρμακα και άλλες βλαβερές ουσίες. 

3. Φυσικά προσθέστε στο καθημερινό διατροφικό σας πλάνο πολλά και διαφορετικά φρούτα και λαχανικά

4. Τα οποία το καλύτερο είναι να είναι εποχής και όχι κατεψυγμένα ή θερμοκηπίου. Προτιμήστε τα εποχικά φρούτα και λαχανικά γιατί είναι healthy επιλογές απαλλαγμένες από τοξίνες. 

5. Υιοθετήστε το μεσογειακό πρότυπο διατροφής. Συνοπτικά, η μεσογειακή διατροφή δίνει έμφαση στην κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, οσπρίων και περισσότερο φυτικών τροφών, ενώ έχει αποδειχθεί πως φέρει πολλαπλά οφέλη στην υγεία. 

6. Ελαττώστε το συμβατικό αλάτι και αντικαταστήστε το με υποκατάστατα αλατιού ή με αλάτι Ιμαλαΐων. Διαφορετικά χρησιμοποιήστε στο φαγητό σας καρυκεύματα και μυρωδικά. 

7.  Καταναλώνετε τουλάχιστον δύο λίτρα νερό την ημέρα και πολλά υγρά όπως πράσινο τσάι, φυσικούς χυμούς και ροφήματα. 

8. Στραφείτε στα φρούτα και τους χυμούς που περιέχουν Βιταμίνη C. Η C συμβάλλει στην παραγωγή της ουσίας γλουταθειόνης στον οργανισμό η οποία με τη σειρά της οδηγεί στην απομάκρυνση των τοξινών. 

9. Φάτε ελαφρύ βραδινό, όπως πράσινη σαλάτα με λίγη πρωτεΐνη της επιλογής σας. Το ελαφρύ βραδινό βοηθά συνολικά στην υγεία του οργανισμού. 

10. Αφήστε πίσω σας τις κακές συνήθειες που είναι και τοξικές. Αυτές είναι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα, η κατανάλωση ζάχαρης και λευκών προϊόντων όπως λευκό ψωμί και ζυμαρικά και τα επεξεργασμένα τρόφιμα. 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!