Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Ο πλήρης οδηγός για αποτοξίνωση μετά το Πάσχα

Ο πλήρης οδηγός για αποτοξίνωση μετά το Πάσχα

Πως θα κάνεις αποτοξίνωση μετά το Πάσχα. 

Τις ήμερες των διακοπών του Πάσχα άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο υποκύψαμε στις πασχαλινές λιχουδιές με αποτέλεσμα να πάρουμε πολλές μα πολλές θερμίδες και να νιώθουμε μέχρι και σήμερα σκασμένοι από το φαγητό. Ήρθε η στιγμή για μια αποτελεσματική αποτοξίνωση από τις πρότερες κραιπάλες γιατί σιγά σιγά έρχεται και το καλοκαιράκι. 

 

Junk food break.

Η αποτοξίνωσή σου μπορεί να ξεκινήσει όταν θα αποφασίσεις να κάνεις ένα διάλειμμα από το junk food και το πολύ λιπαρό φαγητό που εκτός του ότι σε φορτώνει με πολλές θερμίδες και λιπαρά μπορεί να σου προκαλέσει κατακράτηση υγρών και πρήξιμο. Περιόρισε τις φορές που τρως από έξω και προσπάθησε να υποκύπτεις στα μπέργκερ ή τα σουβλάκια μόνο μια φορά την εβδομάδα. Θα τα καταφέρεις!

 

 
Περιόρισε τις ανθυγιεινές συνήθειες. 

Ακόμη και αν ακολουθείς μια διατροφή χαμηλή σε θερμίδες και λιπαρά, δεν θα μπορέσεις να αποτοξινώσεις αποτελεσματικά τον οργανισμό σου εάν δεν περιορίσεις τις κακές και ανθυγιεινές συνήθειες. Μείωσε ή ακόμη καλύτερα κόψε το κάπνισμα, απέφυγε το παθητικό κάπνισμα, περιόρισε το αλάτι και την κατανάλωση αλκοόλ. 

 

 

Κατανάλωσε έξυπνα τα γαλακτοκομικά προϊόντα. 

Προσθέστε το τυρί cottage και το γιαούρτι στην διατροφή σου και προσπάθησε να μην υπερβάλλεις στην κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων. Το γιαούρτι καθώς περιέχει προβιοτικά βοηθά στην σωστή λειτουργία του εντέρου, στην διαδικασία της πέψης και παρέχει το αίσθημα κορεσμού. Επιπλέον, το τυρί cottage όπως και το γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά είναι εξαιρετικής πηγές πρωτεΐνης που έχει ανάγκη ο οργανισμό σου όταν κάνεις διατροφή και αποτοξίνωση. 

 

Προτίμησε τα εποχικά τρόφιμα.

Τα εποχικά τρόφιμα, φρούτα ή λαχανικά, έχουν αφενός μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες και αφετέρου είναι πλήρως απαλλαγμένα από τις χημικές ουσίες και άλλα βλαβερά συστατικά που περιέχουν τα μη εποχικά τρόφιμα. Προτιμήστε αυτή την εποχή μαρούλι, σπανάκι, πορτοκάλια, μανταρίνια, ραδίκια, σπαράγγια, σέσκουλο, φρέσκα κρεμμυδάκια και μανιτάρια που είναι διαθέσιμα σε αφθονία. 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!