Home / Cozyhome  / Architecture  / Ο οίκος Louis Vuitton με νέο concept store στην Ιαπωνία!

Ο οίκος Louis Vuitton με νέο concept store στην Ιαπωνία!

 

Ο οίκος louis vuitton εγκαινιάζει το μεγαλύτερο καταστήματα του στην Οσάκα της Ιαπωνίας  το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου. Το μεγαλειώδες κτίριο σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Jun Aoki και η ευάερη λευκή δομή είναι εμπνευσμένη από τα ιστιοπλοϊκά σκάφη,  των παραδοσιακών σκαφών Higaka-Kaisen της πόλης. Η Οσάκα είναι το σημαντικότερο λιμάνι της Ιαπωνίας. Η καθαρότητα της πρόσοψης ενισχύεται από τη χρήση μεταλλικών μοτίβων στο έδαφος, δημιουργώντας την εντύπωση ενός πλοίου που επιπλέει στο νερό.

 

 

 

 

Στο εσωτερικό του καταστήματος, ο designer Peter Marino ακολούθησε παρόμοιες εμπνεύσεις. Tα ξύλινα πατώματα παραπέμπουν στα καταστρώματα, ενώ οι ξύλινοι πυλώνες και οι μεταλλικές οροφές θυμίζουν ένα μεγάλο γιοτ που ξεκινάει μια συναρπαστική περιπέτεια. Παράλληλα τα παραδοσιακά ιαπωνικά υλικά, το ξύλο και το χαρτί origami διακοσμούν  διάφορες αίθουσες του οίκου. Ο Marino επέλεξε 20 σύγχρονα έργα τέχνης από τους καλλιτέχνες Vik Muniz, Polly Apfelbaum, Kimiko Fujimura, Nicola de Maria, Ida Tursic & Wilfried Mille παρουσιάζουν αφηρημένη ζωγραφική ή φυσικά τοπία.

 

 

 

 

 

Ο οίκος ανοίγει το πρώτο του καφέ-εστιατόριο, περνώντας στην αγορά εστίαση. Το εστιατόριο του οποίου το όνομα θα είναι Le Café V εδρεύει στον τέταρτο και τελευταίο όροφο της μπουτίκ και το μενού θα υπογράφει ο διάσημος Ιάπωνας σεφ Yosuke Suga, ενώ διαθέτει μπαρ και βεράντα. Το εστιατόριο «Sugalabo V», θα σερβίρει μόνο δείπνο και θα είναι όμοιο με τη διάσημη ανοιχτή κουζίνα του εστιατορίου Sugalabo του Τόκιο.

 

 

 

 

 

Ο Jun Aoki είναι γνωστός για την δουλειά του σε διάφορα καταστήματα της louis vuitton στην Ιαπωνία και σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης το κατάστημα της Νέας Υόρκης. Γνωστό αρχιτεκτονικό του επίτευγμα είναι το κατάστημα που είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε να μοιάζει με καταρράκτη και η πρόσοψη του περιλαμβάνει αφηρημένα patterns και LED που αλλάζουν όλη την ημέρα.

 

 

 

Ο Peter Marino είναι σχεδιαστής με βάση του την Νέα Υόρκη. Την προηγούμενη χρονιά, επανασχεδίασε το κατάστημα της louis vuitton στο Λονδίνο ανακατασκεύασε το εξωτερικό του κτιρίου και άλλαξε το logo με το γνωστό “explosion”.

 

 

Louis Vuitton “explosion” London 

 

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein