Home / Fashion  / Ο οίκος Gucci “διαδηλώνει” για το δικαίωμα στην άμβλωση

Ο οίκος Gucci “διαδηλώνει” για το δικαίωμα στην άμβλωση

“My body my choice” ήταν το βασικό σύνθημα της επίδειξης της νέας συλλογής του.

Η μόδα συχνά εκφράζει την άποψή της γύρω από σημαντικά κοινωνικά θέματα, διαδηλώνοντας μάλιστα έμπρακτα. Αυτή τη φορά, ήρθε η σειρά του οίκου Gucci, ο οποίος στην πρόσφατη επίδειξή του για τη νέα του συλλογή “Cruise 2020”, υποστήριξε μέσα από τις ιδιαίτερες δημιουργίες του, το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση.

 

Υπό το σύνθημα “My body my choice”, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Gucci, Αlessandro Michele, φώναξε όχι στον νόμο που απαγορεύει το δικαίωμα στην άμβλωση.

 

Με ένα εντυπωσιακό show στη Ρώμη, ο οίκος εντυπωσίασε με τις ξεχωριστές δημιουργίες του, αφού πολλά από τα ρούχα έφεραν επάνω τους ανάλογα συνθήματα, για την ισότητα των φύλων και τα δικαιώματα των γυναικών.

 

 

Σήμα κατατεθέν της συλλογής ήταν η κεντημένη ημερομηνία 22 Μαΐου 1978, όταν και νομιμοποιήθηκαν στην Ιταλία οι αμβλώσεις.

 

Ο ίδιος ο Michele δήλωσε: “Είναι απίστευτο το γεγονός ότι εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι μπορούν να ελέγξουν το σώμα μιας γυναίκας”

 

 

 

Στη συγκεκριμένη συλλογή συμπεριλήφθηκαν και αντρικά σύνολα, σε μία προσπάθεια του οίκου να παροτρύνει τους άντρες να ενδιαφερθούν για ένα τόσο σημαντικό κοινωνικό θέμα.

 

Το σίγουρο είναι ότι τέτοιες ενέργειες επιβεβαιώνουν ότι ο χώρος της μόδας θέλει και μπορεί να καταφέρει πολλά!

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath