Home / Good Life  / Art & Culture  / Ο εικαστικός διάλογος της Dolce & Gabbana με έργα μεγάλων ζωγράφων.

Ο εικαστικός διάλογος της Dolce & Gabbana με έργα μεγάλων ζωγράφων.

Όταν η τέχνη συναντά την μόδα!

 

Ο οίκος δημοπρασιών Christie’s του Λονδίνου παρουσιάζει μια ιδιωτική έκθεση με τίτλο «Art Adorned» και διερευνά τη διαρκή επιρροή της Αναγέννησης, του Μπαρόκ και Ροκοκό στις συλλογές Alta Moda, Alta Gioielleria και Alta Sartoria της Dolce & Gabbana, μέχρι της 3 Δεκεμβρίου. Κάθε αίθουσα είναι αφιερωμένη σε ένα σημαντικό κίνημα ή είδος που φαίνεται να έχει επηρεάσει τη Dolce & Gabbana. Η έκθεση δίνει έμφαση στις λατρευτικές  εικόνες, σε έργα χρυσού, πορτραίτα και florals που επηρέασαν τη μόδα.

 

 

Σημαντικά ζωγραφικά και decorative έργα καλλιτεχνών από τον 14ο έως τον 19ο αιώνα εκτίθενται μαζί με τα ενδύματα και κοσμήματα της Dolce & Gabbana couture. Πολλά από τα εκθέματα που παρουσιάζονται, είναι διαθέσιμα για ιδιωτική αγορά.

 

 

Από τα σημαντικότερα έργα της έκθεσης είναι ο «Μυστικός γάμος της Αγίας Αικατερίνης», από τον Φλωρεντιανό ζωγράφο Bicci di Lorenzo (1373-1452)  και «ο θρίαμβος της Γαλάτειας», έργο της Ιταλίδας μπαρόκ ζωγράφου Artemisia Gentileschi ( (1593-1654). Η κόρη του γνωστού Orazio Gentileschi έλαβε την αναγνώριση που της αξίζει.

 

 

 

Το έργο του Φλωρεντιανού καλλιτέχνη Francesco Botticini (1446-1497) με τίτλο «Madonna and Child with Two Angels» παρουσιάζεται μαζί με ένα εξαιρετικό φόρεμα της Dolce & Gabbana, με κεντημένη αναπαράσταση του έργου «Madonna of the Meadow», του γνωστού ζωγράφου Ραφαήλ.

 

  

 

Η έκθεση περιλαμβάνει ένα μεγάλο βορειοευρωπαϊκο πολυέλαιο του 1850 από ψευδόχρυσο και κρυστάλλινο γυαλί, σε συνδυασμό με ένα εξαίσιο ζευγάρι σκουλαρίκια με τη μορφή πολυελαίου, της Dolce & Gabbana σε κίτρινο και λευκό χρυσό από διαμάντια. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά έργα είναι το βελούδινο φόρεμα με κορσέ, στο οποίο είναι κεντημένο το γνωστό έργο του Domenico Ghirlandaio με τίτλο «Madonna and Child» ενώ διακοσμείται με φτερά από στρουθοκάμηλο.

 

 

 

Στα σημαντικότερα εκθέματα ανήκει το περίτεχνο, ιταλικό τραπέζι (17ου αιώνα) του γνωστού Lucio de Lucci από ξύλο τριανταφυλλιάς  και ελεφαντόδοντο, η σειρά σχεδίων μιας ευγενής γυναίκας Madame de Pompadour του François Boucher (1703-1770) και ένα εξαιρετικό κορσέ φόρεμα Dolce & Gabbana ζωγραφισμένο στο χέρι floral, από τούλι και οργάντζα.

 

 

VIRTUAL TOUR

Μια μοναδική ευκαιρία να δεις ολόκληρη την έκθεση χωρίς να βρίσκεσαι στο Λονδίνο, μόνο με ένα κλικ στο παρακάτω link! Ο οίκος Christie’s δίνει τη δυνατότητα να κάνεις ένα μοναδικό virtual tour στην έκθεση όπου η μόδα συναντάει την τέχνη και συνυπάρχουν αρμονικά.

https://www.christies.com/features/Virtual-tour-Art-Adorned-Christies-x-DolceGabbana-Alta-Gioielleria-10213-3.aspx?PID=mslp_related_features2

 

 

 

Ιστορία D&G

Ο Domenico Dolce γεννήθηκε στη περιοχή Polizzi Generosa (κοντά στο Παλέρμο της Σικελίας) στις 13 Σεπτεμβρίου 1958. Από μικρή ηλικία ο Domenico εργαζόταν στη βιοτεχνία ρούχων των γονιών του την οποία αργότερα κληρονόμησε. Ο Stefano Gabbana γεννήθηκε στο Μιλάνο στις 14 Νοεμβρίου 1962. Σπούδασε γραφικές τέχνες αλλά σύντομα τον κέρδισε η μόδα. Συναντήθηκαν στο Μιλάνο το 1980 και εργάστηκαν ως στιλίστες στο πλευρό γνωστών σχεδιαστών όταν τελικά το 1982, ίδρυσαν το brand Dolce & Gabbana. Παρουσίασαν το πρώτο τους show το 1985 στον Μιλάνο στα πλαίσια της διοργάνωσης ”New Talent group’’, ύστερα από πρόσκληση του Beppe Modenese γνωστού Ιταλού fashion promoter. Ιδρύθηκε από τον Domenico Dolce και τον Stefano Gabbana το 1985, η ιταλική μόδα Dolce & Gabbana γιορτάζεται για τα θεατρικά σχέδια που ενσωματώνουν πολυτελή υφάσματα, πλούσια διακοσμητικά και φινίρισμα χεριών.

Ο Flavia Lefebvre D’Ovidio, υπεύθυνος του Old Masters Paintings στον οίκο Christie’s του Λονδίνου ανέφερε ότι: «Η Dolce & Gabbana έχει επιρροές από την κουλτούρα, τα κοστούμια και την ιστορία της τέχνης». Αποδίδουν φόρο τιμής στο παρελθόν, ενώ μεταδίδουν την αίσθηση της γοητείας, του πλούτου και της πολυτέλειας.

 

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein