Home / Lifestyle  / Ο Γρηγόρης και ο Κωνσταντίνος Σαμάρας μας συστήνουν την Sea You Soon!

Ο Γρηγόρης και ο Κωνσταντίνος Σαμάρας μας συστήνουν την Sea You Soon!

Ο Γρηγόρης και ο Κωνσταντίνος Σαμάρας μας συστήνουν την Sea You Soon!
Ο Γρηγόρης και ο Κωνσταντίνος Σαμάρας μας συστήνουν την Sea You Soon!

Ο Γρηγόρης και ο Κωνσταντίνος Σαμάρας, δυο εμπνευσμένοι και δημιουργικοί νέοι με πολυετή εμπειρία στο χώρο της εμπορίας υφασμάτων, μας μιλούν για το επιχειρηματικό τους εγχείρημα Sea You Soon, που ταξιδεύει μέχρι τον Λίβανο τις πολυτελείς, χειροποίητες πετσέτες θαλάσσης καθώς και για τις πηγές έμπνευσής τους και τις φιλοδοξίες τους. Γνωρίστε μαζί μας τα δυο αδέρφια που κατάφεραν να μετατρέψουν τις πετσέτες θαλάσσης σε συνώνυμο της απόλυτης καλοκαιρινής ταξιδιωτικής εμπειρίας! 

 
Ποια είναι η ιστορία πίσω από το brand σας και πότε ξεκινήσατε το επιχειρηματικό σας εγχείρημα;

Πεποίθησή μας είναι ότι η κρίση φέρνει ευκαιρίες, αρκεί να τις εντοπίσεις και να τις αδράξεις.  Η πολυετής δραστηριότητα και εμπειρία μας στην αγορά υφασμάτων και κατασκευή ενδυμάτων μας έδωσε το προβάδισμα να εντοπίσουμε γρήγορα το κενό που υπήρχε στον τομέα των premium beach lifestyle brands. Παρόλο που η  Ελλάδα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το καλοκαίρι, δεν είχε παρά ελάχιστα brands με αντικείμενο τα εποχιακά fashion προϊόντα, έτσι και το 2013 γεννήθηκε η Sea You Soon – ένα premium brand με διαφορετική προσέγγιση στις πετσέτες θαλάσσης.

 
Ο Γρηγόρης και ο Κωνσταντίνος Σαμάρας μας συστήνουν την Sea You Soon!
 
Γιατί ”Sea You Soon”; Το όνομα του brand σας αποτυπώνει τη σχέση σας με τη θάλασσα και το καλοκαίρι ή υπάρχει κάτι άλλο πίσω από την ονομασία;

Ψάχναμε κάτι που να μπορεί να εκπροσωπήσει την αισθητική αλλά και την φιλοσοφία του brand. Η Sea You Soon δεν είναι απλά ένα brand με πετσέτες θαλάσσης, είναι ένα αξεσουάρ που συμπληρώνει την ταξιδιωτική εμπειρία όσων ταυτίζονται με το σύγχρονο νομαδικό πνεύμα. Είναι για τους ταξιδιώτες και όχι για τους τουρίστες. Για όλους αυτούς που νοσταλγούν να ξεκινήσει πάλι η περιπέτεια, ένα νέο ταξίδι, να δουν τους αγαπημένους τους μετά από καιρό μακριά.

 

Δραστηριοποιείστε επιχειρηματικά μόνο στον ελληνικό χώρο ή και αλλού;

Το brand από τον πρώτο χρόνο της δημιουργίας του βρίσκεται σε συνεχή ρυθμό ανάπτυξης και διεύρυνσης του ήδη υπάρχοντος δικτύου σε Δανία, Σουηδία, Γερμανία, Αυστρία, Νορβηγία και Λίβανο. Αρκεί να αναφέρουμε ότι φέτος η σεζόν «άνοιξε» με 140 σημεία πώλησης σε Ελλάδα και εξωτερικό, με τις εξαγωγές να αγγίζουν το 15% του συνολικού μας τζίρου.

 

 

Ο Γρηγόρης και ο Κωνσταντίνος Σαμάρας μας συστήνουν την Sea You Soon!

Εκτός από την συλλογή με τις πετσέτες δημιουργείτε και κάτι άλλο; Tι προϊόντα παρουσιάζει το brand σας;

Φέτος, για πρώτη φορά παρουσιάσαμε μία νέα σειρά από tote & duffel beach – travel bags, προσφέροντας στον σύγχρονο ταξιδιώτη μια ολοκληρωμένη πρόταση σε κάθε του εξόρμηση.

 

Ποια είναι η πηγή έμπνευσης στα σχέδια που αποτυπώνονται στην συλλογή σας; Τι σχέδια κοσμούν τα προϊόντα σας και ποια είναι η πηγή έμπνευσής τους;

Αντλούμε έμπνευση από διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς, ενώ σε ό,τι αφορά στην επιλογή των χρωμάτων, η παλέτα μας “δανείζεται” τους ζεστούς και ήπιους τόνους της φύσης. Κάθε συλλογή μας ακολουθεί πιστά το τρίπτυχο Premium – Minimal – Nomadic και περιλαμβάνει tribal μοτίβα, ρίγες και ιδιαίτερες μονοχρωμίες, σχεδιασμένες στη παραμικρή τους λεπτομέρεια από εμάς τους ίδιους.

 

 
Μιλήστε μας λίγο για τη διαδικασία παραγωγής, πώς φτιάχνονται τα προϊόντα σας και τι πρώτες ύλες χρησιμοποιείτε;

Οι Sea You Soon παράγονται κατά 70% στην Ελλάδα από υψηλής ποιότητας νήματα, tencel* και βαμβάκι. Η παραγωγή γίνεται εξολοκλήρου σε αργαλειό από ντόπιους υφαντουργούς και ειδικούς τεχνίτες που πλέκουν τα κρόσσια χειροποίητα σε όλες τις πετσέτες. Η προσθήκη του νήματος tencel, τις καθιστά 50% πιο απορροφητικές από βαμβάκι, πιο μαλακές από μετάξι και πιο δροσερές από λινό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Sea You Soon έχει πιστοποιηθεί για την υψηλή ποιότητα των νημάτων της από την Αυστριακή Lenzing ΑG, παγκόσμιο ηγέτη στην παραγωγή οργανικών ινών.

 

*Το Tencel είναι προϊόν επεξεργασίας ξύλου ευκάλυπτου. Ρυθμίζει την απορρόφηση και απελευθέρωση της υγρασίας αποτρέποντας σε εξαίρετο βαθμό την ανάπτυξη βακτηρίων και τις ανεπιθύμητες οσμές που προκαλούνται από την επαφή με την άμμο και το νερό, και καθιστά τις Sea You Soon κατάλληλες ακόμη και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες όπως των παιδιών.

 
 
Πέρα από το e-shop σας, μπορούμε να βρούμε και κάπου αλλού τα προϊόντα σας;

Σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό με παρουσία σε high end ξενοδοχεία ( όπως το Costa Navarino), boutiques & Spa ( όπως το Holmes Place).

 

 

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Η επέκταση του δικτύου μας σε αγορές όπως αυτές της Αμερικής και της Αυστραλίας, καθώς και ο εμπλουτισμός της συλλογής μας με deco essentials.

 

 

Q&A

Αγαπημένο υλικό: Φυσικές ίνες όπως το βαμβάκι, λινό και Tencel (ευκάλυπτος)
Αγαπημένο χρώμα: Sapphire Blue
Αγαπημένη εποχή του χρόνου: Καλοκαίρι
Αγαπημένος ταξιδιωτικός προορισμός: Ko Tao – Thailand
Αν δεν ήμασταν designers, θα ήμασταν… Ταξιδιώτες

 

Δείτε περισσότερα στο www.seayousoon.gr

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!