Home / Beauty  / Ο απόλυτος οδηγός για περιποίηση τον χειμώνα – Μέρος 2ο!

Ο απόλυτος οδηγός για περιποίηση τον χειμώνα – Μέρος 2ο!

Winter’s Survival Tips- Μέρος 2ο!

Οι χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα και οι αντίξοες συνθήκες επιτάσσουν συγκεκριμένη και προσεγμένη winter περιποίηση. Συγκεντρώσαμε beauty tips που θα σας βοηθήσουν να είστε λαμπερές και τον χειμώνα!

 
Ιnside out Hydration!

 

Η ομορφιά ξεκινάει από τη διατροφή μας. Συγκεκριμένες τροφές όπως το σέλινο, οι ντομάτες, τα αγγουράκια, τα κολοκυθάκια και τα καρότα, αποτελούν πολύτιμους σύμμαχους ομορφιάς και ευεξίας. Καταναλώστε φρούτα και λαχανικά, εξοπλιστείτε με βιταμίνη C και ψευδάργυρο που προωθούν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, και εκμεταλλευτείτε τα ωμέγα-3 που βρίσκονται κυρίως σε λιπαρά ψάρια, για να θωρακίσετε την επιδερμίδα σας και τον χειμώνα!

 

 

Do it like Cleopatra!

 

Η Κλεοπάτρα φημίζονταν για την αψεγάδιαστη επιδερμίδα και τα beauty μυστικά της. Ακολουθήστε το πρότυπό της και εκμεταλλευτείτε τα θαυματουργά συστατικά του γάλακτος για την υγεία της επιδερμίδας σας. Το γάλα αποτελεί φυσικό καθαριστικό για το ξηρό ή το γηρασμένο δέρμα λόγω του γαλακτικού οξέος που περιέχει. Η μέθοδος είναι απλή: Απλώστε σε ένα βαμβάκι κρύο γάλα και απομακρύνετε καθημερινά από την επιδερμίδα σας το μακιγιάζ. Το αποτέλεσμα θα είναι λαμπερή, καθαρή και βελούδινη επιδερμίδα!

 

 

 

Avocado face mask!

 

Μια θαυματουργή χειροποίητη μάσκα ομορφιάς μπορεί να σώσει τις γυναίκες που έχουν πολύ ξηρή επιδερμίδα. Φτιάξτε μόνες σας την εύκολη μάσκα με αβοκάντο, ελαιόλαδο και μέλι και επανορθώστε την ξηρή και αφυδατωμένη επιδερμίδα σας. Αφήστε τη μάσκα για περίπου 20 λεπτά στο πρόσωπό σας και ξεβγάλτε με άφθονο νερό!

 

 

Almond oil before shower.

Τα συχνά και ζεστά ντους μπορεί να κάνουν ακόμη πιο ξηρή την επιδερμίδα μας. Ποιος όμως μπορεί να αρνηθεί την χαλάρωση που προκαλεί ένα καυτό μπάνιο; Για αυτό η λύση απαντάται στο θαυματουργό αμυγδαλέλαιο. Πριν κάνετε ντους, απλώστε στο σώμα σας μια γενναία ποσότητα αμυγδαλέλαιο και θωρακίστε το δέρμα σας από την αφυδάτωση!

 

 

 

Body shea butter!

 

Το σώμα σας έχει ανάγκη από μια πιο ”βαριά” κρέμα σώματος κατά τους χειμερινούς μήνες. Αντικαταστήστε την καλοκαιρινή λοσιόν σώματος με ένα body shea butter που θα ενυδατώσει το δέρμα σας σε βάθος και θα το προστατέψει από τις κακουχίες του χειμώνα.

Extra beauty info: Χάρη στα φυσικά λιπίδια που περιέχει το shea butter έχει φυσικές ενυδατικές ιδιότητες που χαρίζουν βελούδινη και λαμπερή επιδερμίδα.

 

Smooth and natural!

 

Τα χέρια μας είναι τόσο ευαίσθητα όσο και το πρόσωπό μας. Τα άκρα είναι ίσως το μόνο σημείο που μένει εκτεθειμένο όλη μέρα στις έντονες καιρικές συνθήκες. Προστατέψτε λοιπόν τα χέρια σας από το κρύο με ειδικά σχεδιασμένες κρέμες χεριών που περιέχουν φυσικά συστατικά όπως κερί μέλισσας, ροδόνερο, λάδι καμέλιας και αμυγδαλέλαιο.

 

 

 

+1. Stylish sunglasses!

Τα γυαλιά ηλίου πρέπει να είναι το αγαπημένο σας αξεσουάρ και τον χειμώνα. Αφενός για λόγους στυλ και αφετέρου για λόγους υγείας, τα γυαλιά ηλίου δεν πρέπει ποτέ να λείπουν από την τσάντα σας. Φορέστε τα καθημερινά ώστε να μη ζαρώνετε το πρόσωπο από τον ήλιο καθώς η συγκεκριμένη κίνηση προκαλεί ρυτίδες γύρω από τα μάτια.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!