Home / Men  / Grooming  / Ο απόλυτος οδηγός για ανδρικό pedicure στο σπίτι

Ο απόλυτος οδηγός για ανδρικό pedicure στο σπίτι

Ο απόλυτος οδηγός για ανδρικό pedicure στο σπίτι
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για επιτυχημένο ανδρικό pedicure στο σπίτι. 

Δεν είναι ταμπού, απεναντίας είναι αναγκαίο για την υγεία των ποδιών σας και σας προσφέρει χαλάρωση. 

 

 

The home edition – foot spa. 

Οι συνθήκες σας αναγκάζουν να περιποιηθείτε μόνοι σας τα πόδια σας και να δημιουργήστε το δικό σας foot – spa. Χρησιμοποιήστε μια απλή λεκάνη που έχουμε όλοι στο σπίτι μας ή επενδύστε σε μια ειδική συσκευή για spa ποδιών.

Τι να κάνετε: Γεμίστε μία μεγάλη λεκάνη με ζεστό νερό, ρίξτε αφρόλουτρο, αιθέρια έλαια της αρεσκείας σας ή άλατα ποδιών κι αφήστε τα πόδια σας να μουλιάσουν για τουλάχιστον 15 λεπτά. Ήρθε η ώρα να χαλαρώσετε και να το απολαύσετε! 

 

  • Γιατί να κάνετε ποδόλουτρο;

Τα οφέλη του ποδόλουτρου είναι 3 για την υγεία των ποδιών και συνολικά του οργανισμού μας.

  1. Αποτοξίνωση.

Το ποδόλουτρο βοηθά την αποτοξίνωση όλου του σώματος καθώς συμβάλλει στην καλύτερη κυκλοφορία και στην απομάκρυνση των τοξινών από τα πέλματα των ποδιών και τον οργανισμό μας.

      2. Αντιμετώπιση της κακοσμίας και θεραπεία από μύκητες. 

Όταν κάνετε σε τακτικά διαστήματα ποδόλουτρο απομακρύνετε τους μύκητες από τα πόδια σας και κατά συνέπεια και τη δυσάρεστη κακοσμία και δυσοσμία που τους συνοδεύει. 

      3. Απόλυτο αίσθημα ξεκούρασης. 

Το ποδόλουτρο και γενικά τα spa δεν είναι τυχαία συνώνυμα της ξεκούρασης και της χαλάρωσης. Βοηθά το σώμα να χαλαρώσει και τα πόδια να είναι πιο ξεκούραστα, ενώ διεγείρει τις αισθήσεις.  Μία δοκιμή θα σας πείσει.

 

Ο απόλυτος οδηγός για ανδρικό pedicure στο σπίτι

 

 

Foot scrub.

Μετά το μούλιασμα των ποδιών, έχει σειρά η απολέπισή τους. Αφού τα στεγνώσετε τα πόδια σας ελαφρώς με μία πετσέτα -είναι σημαντικό να έχει κρατηθεί υγρασία στο δέρμα σας-  χρησιμοποιήστε μία ράσπα για να απομακρύνετε το σκληρό δέρμα και τα νεκρά κύτταρα. 

 

Nail time.

Χρησιμοποιήστε ψαλιδάκι ή νυχοκόπτη για να προσαρμόσετε το μήκος των νυχιών σας ώστε να μην σας ενοχλούν στα παπούτσια σας. Προσέξτε όμως, μην τα κόψετε πολύ κοντά γιατί δεν θέλετε να μεγαλώσουν προς το δέρμα. Για να ολοκληρώστε, να τελειοποιήσετε το σχήμα και να μην είναι είναι άγρια τα νύχια σας λιμάρετέ τα ελαφρώς με μία χάρτινη λίμα. 

 

In the End: Deep moisturising.

Η ενυδάτωση του σκληρού δέρματος των ποδιών είναι αυτή που ολοκληρώνει το σωστό pedicure. Χρησιμοποιήστε μια κρέμα ενυδάτωσης και επανόρθωσης ποδιών με ισχυρά ενυδατικά και μαλακτικά στοιχεία, όπως λάδι ελιάς, αλόη βέρα, κάσια, λεμόνι, ψευδάργυρο, βιταμίνη Α, C και Ε.  Όση ώρα απλώνετε την ενυδατική κρέμα στα πέλματά σας, κάντε ένα ελαφρύ μασάζ που θα σας χαλαρώσει!

 

Ο απόλυτος οδηγός για ανδρικό pedicure στο σπίτι

 

 

Extra tip: Όταν νιώθετε τα πόδια σας πολύ κουρασμένα και ταλαιπωρημένα φροντίστε τα όπως τους αξίζουν! Κάντε ένα ποδόλουτρο και χρησιμοποιήστε δροσιστικά προϊόντα τζελ που ανακουφίζουν τα κουρασμένα πόδια.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!