Home / Cozyhome  / Architecture  / Οι Urban Soul Project δημιούργησαν τον πιο όμορφο και λειτουργικό χώρο για μια τετραμελή οικογένεια

Οι Urban Soul Project δημιούργησαν τον πιο όμορφο και λειτουργικό χώρο για μια τετραμελή οικογένεια

USP_The_Slender_Apartment_cover
Φωτογραφίες: Kimberley Powell

Slender Aesthetics

 

Η πάντα δημιουργική ομάδα των Urban Soul Project κατάφερε να σχεδιάσει τον ιδανικό χώρο για μία τετραμελή οικογένεια, χρησιμοποιώντας ως βασική παράμετρο σχεδιασμού, τη διαχείριση της μοναδικής θέας του διαμερίσματος, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

 

 

Το διαμέρισμα διαμορφώθηκε σύμφωνα με τις άμεσες ανάγκες της οικογένειας, διαθέτοντας τρία υπνοδωμάτια, ένα εκ των οποίων με ιδιωτικό wc και βεστιάριο, αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους και έναν μικρό χώρο εργασίας για δύο άτομα, ηχομονωμένο κατά το μέγιστο.

 

USP_officeUSP_officeint

 

Ένας γραμμικός άξονας διατρέχει το διαμέρισμα, συνδέοντας όλα τα τμήματά του, με τους ιδιωτικούς χώρους να έχουν τοποθετηθεί στο πίσω τμήμα του σπιτιού, ενώ το καθιστικό, ο χώρος του φαγητού και η κουζίνα σε έναν ενιαίο, μεγάλο μπροστινό χώρο. Τα ανοίγματα στην περίμετρο, και το εσωτερικό τζάμι μεταξύ κουζίνας και γραφείου, μεγιστοποιεί τις οπτικές φυγές προς τη θέα, επιτρέποντας ακόμη και στον εσωτερικό χώρο του γραφείου ή την είσοδο, τη θέαση του πανέμορφου, εξωτερικού περιβάλλοντος της κατοικίας, που κανείς δε θα ήθελε να στερηθεί ούτε λεπτό μέσα στη μέρα.

 

Ο φωτεινός χώρος του σαλονιού διατρέχεται από πλακίδια μεγάλων διαστάσεων, κυκλωμένος από μεγάλα ανοίγματα με στόχο την απρόσκοπτη θέα σε κάθε πλευρά της Νέας Παραλίας. Ο λευκός, γωνιακός καναπές σε συνδυασμό με το τροχήλατο μαρμάρινο τραπεζάκι λιτού σχεδιασμού, το επίσης μαρμάρινο ενεργειακό τζάκι αλλά και οι γραμμικές επιλογές φωτισμού, ολοκληρώνουν ένα κομψό σκηνικό, που δεν κραυγάζει με τις διακοσμητικές επιλογές του, αντιθέτως, σε καλεί να χαλαρώσεις, απολαμβάνοντας τη θέα που ανοίγεται μπροστά σου.

 

USP_kitchenUSP_kitchenside

 

  

 

Το ξύλινο τραπέζι, σαν μια φυσική συνέχεια των επιφανειών του χώρου, δεσπόζει με την επιβλητική του παρουσία. Και εδώ, οι φωτιστικές πηγές ακολουθούν την ίδια γραμμική λογική, δημιουργώντας εντυπωσιακά φωτεινά παιχνίδια. Ακριβώς πίσως από την τραπεζαρία ακολουθεί ο χώρος της κουζίνας, για τον οποίο επιλέχθηκε η χρωματική τριλογία του λευκού, του γκρι και του κόκκινου, διατηρώντας τη minimal κομψότητα στα πιο υψηλά επίπεδα. Το εργονομικό πάσο διευκολύνει τόσο την προετοιμασία όσο και την απόλαυση των γευμάτων. Η παρουσία του ξύλου τόσο στο δάπεδο όσο και στην οροφή του χώρου της τραπεζαρίας, επιτυγχάνει έναν οπτικό διαχωρισμό, ο οποίος την καθιστά αυτόνομη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εξαρχής η βασική προσέγγιση ήταν η μεγιστοποίηση του ανοίγματος προς τη θέα, κάτι που, όπως φαίνεται, επετεύχθη στον μέγιστο βαθμό, παρά τις αρχικές δυσκολίες λόγω της γραμμικής διάταξης της κάτοψής του, κάθετης προς τη θάλασσα.

 

USP_fireplaceview

 

Με την πρώτη κιόλας ματιά στους χώρους διημέρευσης, οι οποίοι επικοινωνούν άμεσα στο πλαίσιο του open plan σχεδιασμού, είναι ευδιάκριτη η «λεπτή» και κομψή αισθητική της κατοικίας, η οποία κινείται σε minimal μονοπάτια.

Τα υλικά που κυριαρχούν και εναλλάσσονται στους χώρους είναι το ξύλο και το μάρμαρο, δημιουργώντας διαφορετικά οπτικά σενάρια.

 

USP_bathdoorsUSP_corridor

 

Το ξύλο επιλέχθηκε για την επένδυση πολλών επιφανειών της κατοικίας, όπως οι εξωτερικές όψεις των υπνοδωματίων αλλά και των εσωτερικών δαπέδων τους.

 

 

USP_bedbUSP_bed

 

Τα υπνοδωμάτια βρίσκονται σε πλήρη συνάφεια με τους χώρους διημέρευσης, σε ό,τι αφορά τα χρώματα, τα υλικά αλλά και τη γενικότερη αισθητική προσέγγιση, ακολουθώντας τις ίδιες καθαρές και λεπτές γραμμές.

 

USP_kidsroomUSP_bath 

 

URBAN SOUL PROJECT
www.usp.gr
 
Credits:

Δάπεδα, πλακίδια τοίχων και wc: Kiskinidis Living Made Easy (LEA Ceramiche, Basaltina Stone Project, Sabbiata, Casa Dolce Casa , Neutra 6.0 petrolio & bianco)
Είδη Υγιεινής, Μπαταρίες, παιδικό & guest wc: Lazaridis Ceramics
Κουζίνα (Βυθιζόμενη μπαταρία Guglielmi – Sprint): Lazaridis Ceramics
Μάρμαρα Damasta & Κοζάνης, Τεχνογρανίτες Sandcastle & Tiffany Grey & Aurora Snow: Επένδυση
Ξυλεία (καρυδιά, λακαριστά έπιπλα): Έπιπλα Γεροντίδης
Υφάσματα σκαμπώ και καναπεδάκια: FLORA fabrics
Υφάσματα, καρέκλες, σκαμπό: Almeco
Υφάσματα, κουρτινών: Sarlas
Φωτιστικό τραπεζαρίας: LUCE
Καθίσματα γραφείου: Inmind
Grok απλίκες δαπέδου: Bright
Σιδερικά: Νίκος Σιλιβέστρος

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath